Ліниві голубці — рецепти приготування в мультиварці

3. Як приготувати ліниві голубці з м’ясом та рисом в сметано-томатному соусі

Це один з найпростіших рецептів швидких голубців. Заливка з сметани і томатного соусу, я вважаю, що найкращим чином підходить для них. Якщо ви ще не пробували таке блюдо, настійно раджу! Не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • 100 грам сухого рису
  • склянка томатного соку
  • лаврушка
  • 400 грам м’яса або готового фаршу
  • сире яйце
  • 100 грам сметани
  • одна цибулина середнього розміру
  • столова ложка сухої паприки
  • сіль, перець на смак
  • столова ложка рослинної олії
  • половина середнього качана капусти
  • трохи борошна

Приготування:

1. Капусту дрібно шаткуємо. Можна ножем, спеціальної шатківницею або в комбайні. Поміщаємо її в каструльку або іншу містку миску.

2. Заливаємо повністю окропом. Накриваємо зверху кришкою або блюдцем. Залишаємо на кілька хвилин, поки готуємо інші продукти. Але якщо капуста у вас рання, дуже соковита, то процедури обшпарювання можна уникнути.

3. Цибулину дрібно нарізаємо. Можна скористатися блендером. А якщо ви крутите фарш прямо зараз, то і цибулю можна прокрутити разом з ним. З’єднуємо в одній посуді фарш, цибулю, яйце. Солимо, приправляємо на смак. Можна використовувати тільки сіль і мелений перець або ж підключити улюблені приправи до м’яса.

4. З капусти зливаємо всю воду. Її переміщуємо до фаршу. Всі добре розмішуємо.

5. Рис відварюємо до напівготовності. Якщо у вас залишився вчорашній гарнір з рису, можна використовувати і його. Перемішуємо з основною масою. Ще трохи підсолюємо, якщо рис був не солоний. Можна ще приправити. Це вже на смак. Вимішуємо старанно. Я завжди роблю це руками.

Щоб наші голубці не розвалилися відразу після приготування, масу потрібно попередньо відбити. Робиться це дуже просто. Беремо її в руки, піднімаємо над мискою і з зусиллям кидаємо назад. І так 15-20 разів. Ви помітите, як вона відразу стає щільніше.

6. З цієї маси ліпимо котлетки будь-якої форми, на ваш смак. Щоб маса не чіплялася до долонь, їх потрібно періодично занурювати в прохолодну воду. Якщо ви не плануєте приготувати голубці прямо зараз, можете заморозити залишки на дошці, присипаній борошном. Коли вони схопляться морозом, можна перекласти в пакет.

7. Попередньо ми їх обсмажимо. На сковороді нагріваємо олію. Підсмажуємо котлетки на сильному вогні до рум’яної скоринки. До повної готовності доводити не потрібно.

8. Зі склянкою води перемішуємо томатний сік, сметану, солимо, перчимо.

9. Смажені котлети покласти в чашу мультиварки. Заливаємо отриманої заливкою. Зверху кладемо лаврушку.

10. Встановлюємо режим «Гасіння» на 45 хвилин.

На цьому все. Після сигналу про завершення режиму, можна подавати голубці до столу. Особливо гарні вони зі сметаною! Приємного апетиту!