Ліниві голубці — рецепти приготування в мультиварці

1. Ліниві голубці з капустою і фаршем в сметанному соусі

Пропоную дуже простий рецепт приготування ледачих голубців. Ми не будемо формувати з них кульки та інші вироби. Ми просто згасимо всі разом. Цей експрес-варіант завжди виручить, коли потрібно терміново приготувати гарну вечерю. Особливо, якщо у вас під рукою є мультиварка.

Інгредієнти:

  • півкіло білокачанної капусти
  • 300 грам сметани будь-якої жирності
  • 100 грам цибулі
  • півкіло свіжого фаршу
  • чайна ложка цукрового піску
  • 120 грам рису в сирому вигляді
  • столова ложка томатної пасти
  • сіль, приправи на смак
  • 400 мл гарячої кип’яченої води

Приготування:

1. Рис промиваємо. Кладемо в миску, заливаємо невеликою кількістю окропу, щоб вода повністю покрила крупу. Залишаємо на 15 хвилин.

2. Якщо фарш будемо готувати безпосередньо перед приготуванням голубців, то і цибулину відправимо з ним же в м’ясорубку. Якщо ж він готовий, то цибулю можна подрібнити блендером або просто дрібно нарубати. Посипаємо приблизно чайну ложку солі. Додаємо приправи на смак. Наприклад, половину чайної ложки суміші перців. Розмішуємо до однорідності.

3. Окремо перемішуємо томатну пасту, цукровий пісок, чайну ложку солі. Перекладаємо сюди сметану, заливаємо гарячою водою. Розмішуємо. Вийшла томатно-сметанна заливка.

4. Капусту дрібно шаткуємо. Якщо вона молода, соковита, то можна відразу відправляти в хід. Якщо ж вона суховата, то потрібно злегка присолити її і розім’яти руками, щоб вона стала більш м’якою. На дно чаші від мультиварки наливаємо приблизно столову ложку рослинної олії. Відправляємо сюди капусту.

5. Рис знову промиваємо, зливаємо з нього всю рідину. Викладаємо його зверху, вирівнюємо. Заливаємо приблизно половиною заготовленого соусу зі сметани і томатної пасти. Трохи притискаємо. Зверху викладаємо фарш з цибулею, теж все вирівнюємо руками. Поливаємо залишками соусу.

6. Встановлюємо на режимі «Гасіння». Якщо є вибір продукту, вибирайте «Птах» або «М’ясо», в залежності від того, який у вас фарш. Час приготування — 50 хвилин. Натискаємо «Старт» і чекаємо закінчення режиму. Перемішувати або якось брати участь в роботі техніки не потрібно. Як тільки прозвучить сигнал про закінчення, відкриваємо кришку, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.