Ліниві голубці — рецепти приготування в мультиварці

2. Рецепт лінивих голубців з фаршем, з капустою і рисом в томатному соусі

Пропоную вам ще один, дуже простий у приготуванні рецепт лінивих голубців. Буквально на швидку руку, з доступних всім продуктів можна загасити цю страву до вечері. В мультиварці зробити це набагато простіше. Але можна загасити і на плиті, в казані або сковорідці.

Інгредієнти:

  • півкіло фаршу
  • цибулина велика
  • 100 грамів сирого рису
  • 600 грам свіжої капусти
  • сіль, перець мелений, лаврове листя на смак
  • одна морква середнього розміру
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • 2 мультистакана гарячої води
  • олію для обсмажування

Приготування:

1. Рис кладемо в глибоку миску. Заливаємо його гарячою водою (не зі списку інгредієнтів). Вона повинна повністю покрити рис, з запасом. Залишаємо на чверть години, щоб крупа трохи набрякли.

2. У каструлю наливаємо олію. Встановлюємо режим «Смаження» або «Випічка». Даємо маслу пару хвилин прогрітися. Тим часом нарізаємо дрібними кубиками цибулю. Смажимо його буквально хвилинку. Тим часом, моркву очищаємо і тремо теркою. Відправляємо сюди ж. Разом смажимо, помішуючи, 4 хвилини.

3. Відправляємо сюди свіжий фарш, трохи розбиваємо його лопаткою. Готуємо 5 хвилин, щоб він добре прогрівся. Потім перемішуємо все, щоб фарш розійшовся на дрібні крупинки. Готувати, часто помішуючи, до повного посвітління м’яса. На ньому не повинно залишатися рожевих ділянок.

4. Відправляємо сюди томатну пасту. Розмішуємо. Підсмажуємо ще кілька хвилин, до апетитного кольору. Запарений рис промиваємо, зливаємо рідину. Перекладаємо його теж в мультиварку.

5. Капусту шаткуємо максимально тонко. Можна соломкою або кубиками — не принципово. Якщо вона пізніх сортів, досить суха, то краще обдати її окропом на 10 хвилин. Потім воду злити. Соковиту, молоду капусту можна готувати відразу. Викладаємо її в мультиварку. Додаємо столову ложку солі.

6. Вливаємо гарячу воду, додаємо трохи меленого перцю. Можна підключити і інші приправи на ваш смак. Кладемо лаврушку. Все перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки. Вибираємо Режим «Гасіння». Його час — 1 година.

За час його роботи, перемішувати і взагалі відкривати кришку не потрібно. Можете зайнятися іншими справами. У цьому головна перевага цього дива техніки. Як тільки пропищит сигнал, що режим закінчено, можна відразу відкривати і подавати страву до столу!