Класичний Київський торт з горіхами кешью з радянського дитинства. Тут простий рецепт з покроковими фотографіями. Заходьте, готуйте!
Привіт всім! Київський торт з горіхами кешью, з прошарком і прикрасою з крему Шарлот — це теж один з моїх улюблених десертів. Впевнена, що і ви дуже небайдужі до нього. Багато хто пам’ятають і знають цей торт ще з радянського дитинства. І зараз, я з великим задоволенням пишу для вас його рецепт.
Мій рецепт найпростіший і найбільш наближений до класичного, відомого ще з часів СРСР. Я, як звичайно, напишу його з усіма подробицями, щоб ви легко могли повторити за мною і приготувати дуже смачний, ситний горіховий десерт у себе вдома.
Продукти для Київського торта завжди є у продажу в будь-якому супермаркеті — проблем з цим не виникне. З обладнання, крім мисок, силіконової лопатки і форми для випічки вам обов’язково знадобиться міксер і блендер.
У цій статті я детально опишу процес приготування тіста, випікання бісквіта і складання торта. Щоб зробити крем Шарлотт для прошарку і прикраси Київського торта ви переходите за посиланням у назві. Там, на окремій сторінці є детальний рецепт з усіма покроковими фотографіями. Але кількість продуктів для крему беріть те, що я прописала в списку інгредієнтів у цій статті. Тому що торт великий і крему нам знадобиться багато.
Бісквіт для київського торта я рекомендую випікати ввечері і залишати на решітці на 12 годин для дозрівання. А приготування крему, складання і прикраса залишайте на ранок наступного дня.
Отже, як приготувати класичний Київський торт в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Продукти для бісквіта Київського торта:
- цукор — 500 гр.
- горіхи кешью — 350 гр.
- борошно — 100 гр.
- яєчні білки — 12 шт.
- ванільний цукор — 10 гр.
Для крему Шарлот:
- цукор — 300 г
- масло 82,5 % — 500 гр.
- молоко 3,2 % — 350 гр.
- яєчні жовтки — 12 шт.
- ванільний цукор — 20 гр.
- какао порошок ( для фарбування крему) — 15 гр.
Примітка:
- Київський торт можна приготувати з будь-якими горіхами. Дуже добре підійде фундук або волоські горіхи.
- Бісквіт обов’язково випікайте в двох однакових формах 20 см одночасно. Якщо розміри духовки не дозволяють встановити дві форми або їх у вас немає, тоді розділіть кількість продуктів для бісквіта на 2 частини. Готуйте тісто окремо, безпосередньо перед початком випічки.
- На фото нижче показані відразу всі продукти для тіста і крему.
- Ще для прикраси вам знадобиться жиророзчинний барвник червоного і зеленого кольору.
Готуємо Київський торт
Спочатку нам потрібно підготувати горіхи. Викладіть їх на сковороду або деко. На сковороді обсмажте до золотистого кольору на середньому вогні. Якщо в духовці, то при 170 градусах 15 хвилин.
Після обсмажування горіхів не відключайте духовку, а перемкніть тумблер на 150 градусів і залиште так. Тому що ми приготуємо тісто дуже швидко і його відразу потрібно буде ставити випікати в добре розігріту духовку.
Потім остудіть до кімнатної температури, перекладіть в чашу блендера і подрібніть в крихту середнього розміру. Приблизно як на фото нижче.
В окрему глибоку миску додайте ванільний цукор, горіхову крихту, борошно і частина цукру (400 гр). Все добре перемішайте силіконової лопаткою. Поки відставте в бік.
розділіть Яйця на жовтки і білки. Білки злийте в чашу міксера, а жовтки зберіть в окремій чашці, накрийте плівкою, щоб не заветрились і поки приберіть в холодильник. Вони нам знадобляться для приготування крему.
Білки збийте міксером на великій швидкості до утворення густої піни, потім, не перестаючи збивати, дощиком додайте решту цукру (100 гр). Продовжуйте збивати до стійких щільних піків.
Тепер пересипте суху суміш у збиті білки.
Дбайливо перемішайте силіконової лопаткою. Нам потрібно щоб тісто вийшло повітряне, легке і без грудочок. Приблизно як на фото нижче.
Перекладіть готове тісто в заздалегідь підготовлені дві однакові форми. У мене це кільця без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула їх щільною фольгою блискучою стороною всередину. Низ і боки змастила маслом. Потім встановила їх на деку і тільки після цього перелила в них тісто.
Випікаємо бісквіт для Київського торта
Випікайте бісквіт в добре розігрітій духовці при 150 градусах 2,5 години. Режим «верх-низ» без конвекції.
Після закінчення часу дістаньте готові бісквіти з духовки і дайте їм відпочити 30 хвилин прямо у формі для випічки.
Потім звільніть від форми, перекладіть на решітку, в перевернутому вигляді. Можна накрити чистим тонким рушником. В такому стані бісквіти повинні пролежати не менше 12 годин при кімнатній температурі. Тому я рекомендую випікати їх увечері.
Кожен бісквіт у вас вийде приблизно за 3,5-4 см заввишки.
наступного дня перекладіть бісквіти на плоску поверхню, переверніть і зріжте у них зверху тонку хрустку скоринку.
Вийшли крихти складіть в миску, вони стануть нам пізніше.
Настав час приготувати крем Шарлотт для нашого торта. Переходьте за посиланням у назві, готуйте, а потім повертайтеся сюди для складання і прикраси торта.
Збірка Київського торта
Отже, все у нас готове, приступимо до складання. Зараз потрібно розділити крем на три рівні частини. Далі покладіть один бісквіт, зрізаною стороною вгору, на плоску тарілку або підкладку. Нанесіть на нього ⅓ частина крему і рівномірно розподіліть по поверхні.
Тепер зверху на крем покладіть другий корж, але зараз зрізаною стороною вниз. Далі, за допомогою шпателя акуратно розрівняйте крем, який трохи визирає за краї торта так, як показано на фото нижче.
Наступний етап — візьміть ще ⅓ частина крему, перекладіть в окрему миску і висипте в неї половину какао порошку (приблизно 7,5 гр).
Добре перемішайте до єдиної консистенції.
Тепер цим кремом рясно промажте боки і верх торта. Добре вирівняйте за допомогою шпателя і спатулы. Після цього поставте торт в холодильник хвилин на 30 для стабілізації крему.
За цей час розділіть залишився крем ще на 4 частини. Одну частину залиште білою, а решта пофарбуйте кожну в окремий колір (рожевий і зелений — харчовими барвниками, а коричневий — какао 7,5 гр).
Ще перемеліть в крихту залишилися зрізані частини від бісквітів.
Тепер прикрасьте ваш Київський торт також, як я (фото нижче), або за вашим бажанням.
Після прикраси поставте торт в холодильник для дозрівання мінімум на 4 години.
Київський торт вийшов не тільки красивий, але і дуже смачний! Подивіться, який чудовий і апетитний у нього розріз!
Зберігання Київського торта
Так як в нашому торті всі продукти пройшли термообробку — зберігати його можна в холодильнику до 5 діб.
Приємного апетиту і нехай у вас все вийде!