Рецепт приготування смачної курки в соусі з гречкою.
Інгредієнти
-
600 гр.
— курка (філе грудки)
-
1 склянка
— гречана крупа
-
1.5 ст. л.
— кетчуп
-
1 шт.
— помідори
-
1 ст. л.
— мука
-
1/2 пучка
— кріп
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Гречану крупу промиваємо під проточною водою 5 разів. Викладаємо в каструлю, додаємо 2 склянки води, трохи солі і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, поки рідина повністю не випарується і гречка не стане розсипчастим.
Доки вариться гречка, курячу грудку ретельно промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки разом зі шкірою. Відправляємо в сковороду з олією.
Куряче м’ясо трохи солимо і перчимо. Ставимо сковороду з м’ясом на сильний вогонь, кришкою не накриваємо.
Цибулю нарізаємо на середні скибочки, помідор нарізаємо кубиками, кріп нарізаємо дрібно.
Обсмажуємо шматочки курки на сильному вогні 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки шматочки трохи не підрум’яняться. Викладаємо на тарілку.
У сковороду після курки додаємо цибулю. Обсмажуємо.
Потім до цибулі додаємо нарізаний помідор. Обсмажуємо.
До цибулі і помідору викладаємо смажене м’ясо. Перемішуємо.
Додаємо одну столову ложку кетчупу. Перемішуємо.
Додаємо одну столову ложку борошна. Перемішуємо.
Куряче м’ясо з помідором, цибулею заливаємо одним склянкою води. Перемішуємо, солимо і перчимо.
Додаємо нарізаний кріп.
Перемішуємо і варимо курку в соусі приблизно 5 хвилин.
На тарілки викладаємо готову гречку, зверху розміщуємо курку в соусі і подаємо.
Приємного апетиту!