Курка в соусі з гречкою


Рецепт приготування смачної курки в соусі з гречкою.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 1 склянка

    — гречана крупа

  • 1.5 ст. л.

    — кетчуп

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1 ст. л.

    — мука

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Гречану крупу промиваємо під проточною водою 5 разів. Викладаємо в каструлю, додаємо 2 склянки води, трохи солі і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, поки рідина повністю не випарується і гречка не стане розсипчастим.


    Доки вариться гречка, курячу грудку ретельно промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки разом зі шкірою. Відправляємо в сковороду з олією.


    Куряче м’ясо трохи солимо і перчимо. Ставимо сковороду з м’ясом на сильний вогонь, кришкою не накриваємо.


    Цибулю нарізаємо на середні скибочки, помідор нарізаємо кубиками, кріп нарізаємо дрібно.


    Обсмажуємо шматочки курки на сильному вогні 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки шматочки трохи не підрум’яняться. Викладаємо на тарілку.


    У сковороду після курки додаємо цибулю. Обсмажуємо.


    Потім до цибулі додаємо нарізаний помідор. Обсмажуємо.


    До цибулі і помідору викладаємо смажене м’ясо. Перемішуємо.


    Додаємо одну столову ложку кетчупу. Перемішуємо.


    Додаємо одну столову ложку борошна. Перемішуємо.


    Куряче м’ясо з помідором, цибулею заливаємо одним склянкою води. Перемішуємо, солимо і перчимо.


    Додаємо нарізаний кріп.


    Перемішуємо і варимо курку в соусі приблизно 5 хвилин.


    На тарілки викладаємо готову гречку, зверху розміщуємо курку в соусі і подаємо.

    Приємного апетиту!