Крем з маскарпоне і згущеного молока

Продукти:

  1. сир Маскарпоне — 750 р
  2. згущене молоко — 150 г
  3. вершки — 150 гр

Примітка:

  • Всі інгредієнти для приготування крему повинні бути холодними.
  • Також слід охолодити віночок і чашу для збивання в морозильній камері хвилин 10-15.
  • Перемішуйте крем тільки на середніх оборотах міксера, на великих не можна!
  • З цієї кількості продуктів вийде один кілограм крему, якщо для вашого торта це багато, тоді скоротіть інгредієнти на половину або на ⅓ частина.
  • Для нашого крему вершки підійдуть будь-якої жирності, починаючи від 10%.

Готуємо крем з маскарпоне і згущеного молока

Холодну згущене молоко і вершковий сир маскарпоне помістіть в чашу для збивання.

Перемішайте на середніх оборотах міксера. У вас повинна вийти однорідна маса єдиної текстури. Тепер, не відключаючи міксера, залийте холодні вершки. Перемішуйте ще пару хвилин до об’єднання.

Тепер вимкніть міксер і обережно перемішайте отриману масу силіконової лопаткою. Намагайтеся не створювати бульбашки повітря. Крем повинен бути щільний, гладенький, як на фото нижче.

Тепер накрийте готовий крем плівкою в контакт і поставте в холодильник для стабілізації приблизно на 5 годин.

Для чого нам потрібна така обережність у приготуванні крему? Сир маскарпоне має жирність 78% — це дуже багато. І якщо його збивати на великій швидкості, та ще не достатньо охолодити при цьому, то він неминуче розшарується і перетвориться в масло. І крем у вас не вийде.

Після закінчення часу перекладіть крем кондитерський мішок і застосовуйте за вашим бажанням.

Я їм промазала кокосові коржі в торт Рафаелло, а з залишку отсадила миленькі трояндочки зверху торта. На мою вийшло здорово!

Це фото торта Рафаелло, як я і обіцяла на початку статті. Рецепт є в посиланні з назвою, заходьте, готуйте — рада всім!