Гуляш з яловичини з підливою — 5 рецептів з фото

Дуже смачний гуляш з яловичини

Інгредієнти:

  • М’ясо — 800 — 1000 р.
  • Цибуля — 2 головки
  • Борошно — 1,5 ст. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Сіль, лавровий лист — 2 лист.
  • Рослинне масло — 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений
  • сушена петрушка, кріп, спеції

Приготування:

1. М’ясо миємо, обрізаємо все зайве, плівки, жир, і т. д. Чому я звертаю увагу на м’ясо, тому що в гуляш має бути абсолютно чиста, без сторонніх вкраплень м’ясо.

2. Нарізаємо м’ясо на не великі квадратики. Нагріваємо сковороду, наливаємо в сковороду олію і вкладаємо туди м’ясо.

3. Обсмажуємо м’ясо до тих пір, поки не випарується вся рідина.

4. І ще трохи дожариваємо, поки не з’явиться коричнева скоринка.

5. Нарізаємо дрібними квадратиками цибулю.

6. Цибулю додаємо до м’яса. Все перемішуємо.

7. Обсмажуємо їх разом до золотистого кольору цибулі.

8. Додаємо томатну пасту. Перемішуємо.

9. Смажимо ще 2-3 хвилини.

10. Додаємо кип’яченої води, щоб м’ясо було їй повністю покрито.

11. М’ясо кипить, всипаємо туди перець, сіль, сушену петрушку, кріп, улюблені спеції.

12. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на 45-50 хвилин.

13. Поки м’ясо гаситься, беремо суху сковорідку і насипаємо туди борошно. Борошно потрібно постійно помішувати, щоб не підгоріла.

14. Мука повинна вийде жовто-коричневого кольору.

15. Минуло 40 хвилин, знімаємо кришку з м’яса, додаємо лавровий лист.

16. У борошно наливаємо кип’ячену воду кімнатної температури, так щоб вона покривала борошно.

17. Борошно з водою ретельно розмішуємо щоб розбити всі грудочки і щоб вийшла однорідна маса.

18. Соус виливаємо в м’ясо.

19. Перевіряємо густоту гуляшу. Якщо вам подобається такий густий, то більше води не додавайте.

19. Я хочу більш рідкий і тому додаю трохи кип’яченої води. Пробуємо, якщо потрібно додаємо солі. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 15 хвилин.

20. Усі наш гуляш готовий.

На тарілку кладуть гарнір, рис, можна картопляне пюре, макаронні вироби і т. д., все що вам подобається, Викладаємо гуляш на гарнір, поливаємо соусом, подаємо на стіл.

Приємного апетиту!