Гуляш з яловичини з підливою — 5 рецептів з фото

2. Гуляш з яловичини з підливою

Інгредієнти:

  • Яловичина — 250 р.
  • Цибуля — 0,5 головки
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Томатна паста — 2-3 ст. л.
  • Борошно — ст. л. без верху
  • Сіль, перець, лавровий лист, спеції

Приготування:

1. М’ясо промити, обсушити, очистити від плівок, прожилок, прибрати жир.

2. Нарізають м’ясо по-різному, але з підливою я визнаю тільки один варіант, це м’ясо нарізане поперек волокон соломкою товщиною приблизно 1 см

3. Цибулю чистимо нарізаємо півкільцями.

4. У сковорідку наливаємо олію, нагріваємо, зменшуємо вогонь до середнього. Коли олія нагріється викладаємо м’ясо

5. і обсмажуємо його 4-6 хвилин до золотистої скоринки. Не забувайте помішувати.

6. Додаємо до м’яса цибулю і обсмажуємо ще 8-10 хвилин.

7. Додаємо томатну пасту, сіль, перець, лавровий лист і базилік. Можете додати спеції для гуляшу або ваші улюблені. Заливаємо м’ясо водою. Треба залити так, щоб вода повністю покрила м’ясо. Все ретельно перемішуємо. Як гуляш закипить, зменшуємо вогонь до мінімального, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 35-45 хвилин.

8. Додаємо неповну столову ложку борошна, все перемішуємо, готуємо ще 5-6 хвилин, поки соус не загусне. Вимикаємо плиту і даємо постояти гуляшу під кришкою ще 7 — 10 хвилин, щоб настоялося.

Розкладаємо по тарілках, додаємо гарнір. На гарнір можна подати вермішель, макарони, гречку, дуже добре картопляне пюре. Ще солененький гостренький , хрумкий огірок і тоді за вуха не відірвеш від цього блюда.

Приємного апетиту!