Класичний рецепт смачного десерту: еклери з кремом зі збитих вершків з додаванням цукру і розчинної кави.
Інгредієнти
Для тіста:
-
260 мл
— вода
-
100 гр.
— вершкове масло
-
160 гр.
— мука
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1/2 ч. л.
— розпушувач
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
250 мл.
— вершки
-
2 ст. л.
— цукрова пудра
-
2 ч. л.
— кава (розчинна)
Для глазурі:
-
100 гр.
— шоколад (темний)
Рецепт приготування
Виливаємо В каструлю воду, додаємо сіль, вершкове масло і нагріваємо до повного розчинення масла. Помішуючи суміш, насипаємо борошно.
Нагріваємо і швидко перемішуємо, поки не утвориться густа маса. Знімаємо з вогню і охолоджуємо заварне тісто.
В остигле тісто додаємо розпушувач, розбиваємо по одному яйцю і добре перемішуємо.
Ставимо за духовку на 180 градусів, підготовлене заварне тісто викладаємо в кондитерський мішок і на деко з пекарської папером видавлюємо тісто у вигляді паличок 10-11 див. Відправляємо заготовку для еклерів в духовку на 20-25 хвилин, поки палички для еклерів не стануть золотистого кольору.
Вершки злегка збиваємо і додаємо розчинна кава.
Додаємо цукрову пудру і збиваємо до густого крему.
Заготовки для еклерів акуратно розрізаємо навпіл.
Підготовлений крем з кавою викладаємо в кондитерський мішок, рівномірно заповнюємо нижню частину еклерів і прикриваємо верхньою частиною.
Темний шоколад розплавляємо на водяній бані, поливаємо приготовані ароматні еклери і відразу подаємо. Приємного апетиту!