Яскрава, блискуча, ефектна Дзеркальна глазур для покриття торта. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!
Привіт всім! У цій статті буде опис одного з найпопулярніших ефектних способів прикрасити і оформити муссовые, бісквітні торти своїми руками. Для цього випадку відмінно підійде Дзеркальна глазур. Зараз напишу її рецепт.
Видів дзеркальної глазурі є кілька. Наша глазур буде з шоколаду, сиропу глюкози, з додаванням згущеного молока.
Я опишу процес приготування докладно — так, щоб все вийшло навіть у початківців кондитерів.
Мінімум вміння, максимум уваги до тонкощів цього рецепту і у вас буде гарантовано потрібний результат.
Отже, як приготувати дзеркальну глазур для покриття торта в домашніх умовах — простий покроковий рецепт з фото.
Склад:
- вода — 75 г
- цукор — 150 гр
- сироп глюкози — 150 г
- білий шоколад — 150 г
- згущене молоко — 100 г
- желатин — 12 гр (170 блум) або 10 гр (220 блум)
- барвник
Примітка:
- Особливу увагу до желатину. Сила желатину вимірюється в блумах. Роблю підказку — гранульований або порошковий желатин фірми Dr Oetker або Ewald має силу 220 блум і більше, листової відповідно 170 блум.
- Я використовувала найпоширеніший порошковий желатин фірми Dr Oetker він має силу 220 блум.
- Глазурі, приготовленої з цієї кількості інгредієнтів, вистачить на 2-3 торта.
Желатин залити холодною водою у співвідношенні 1 частину желатину до 6 частин води.
Дзеркальна глазур
Окремо в сотейник влити воду, сироп глюкози, засипати цукор. Поставити на плиту, довести до впевненого кипіння постійно помішуючи.
Шоколад і згущене молоко помістити в окрему миску.
Залити гарячим сиропом, перемішати лопаткою або пробити блендером до тих пір, поки шоколад не розтане. Потім додати набряклий желатин і знову пробити блендером на найменшій швидкості, стежити, щоб не з’являлися бульбашки.
Розділити отриману глазур на стільки частин, скільки барвників ви збираєтеся використовувати. Потім офарбити кожну порцію в потрібний вам колір. Добре перемішати, щоб глазур вийшла однорідного кольору.
Покриваємо торт Дзеркальної глазур’ю
Тепер на дно дека постеліть харчову плівку, встановіть зверху підставку для торта (це може бути перевернутий стакан, решітка або інше пристосування). Зверху поставте торт.
Потім впевненим рухом вилийте глазур на торт, рівномірно розподіляючи її по всій площі (робоча температура глазурі 27-30 градусів). Зайва глазур стече на деко.
Я залила червоною глазур’ю Муссово-полуничний торт — рецепт з докладним описом є по посиланню з назвою. Заходьте, готуйте, він неймовірно смачний і корисний!
Якщо результат вас влаштовує, дочекайтеся, поки глазур на торті трохи загусне і зніміть торт з підставки.
Можна використовувати кілька кольорів глазурі, тоді у вас вийде різнобарвний торт.
Я взяла жовту глазур і намалювала їй ось такі краплі поверх червоного кольору.
Чи можна зробити розлучення з глазурі різного кольору. У цьому випадку після нанесення червоного кольору не чекайте поки глазур загусне. Відразу зробіть такі ж краплі з жовтого і трохи проведіть по них спатулой, вийдуть розлучення.
Глазур, яка стікає з торта, можна використовувати повторно. Її потрібно зібрати, процідити, щоб не потрапили грудочки від попереднього торта. Потім довести до робочої температури (27-30 градусів) і залити ще один або кілька тортів.
Я експериментувала з кольором. Наступний торт був з ківі, тому я приготувала зелену глазур.
Полила торт спочатку їй, потім зверху жовтою глазур’ю. Вийшов ось такий малюк).
А наступного разу я поєднала разом червону, жовту і зелену глазур. В результаті сформувався насичений коричневий колір і я прикрасила торт Темний Ларрі. По-моєму, вийшло здорово! Рецепт торта ховається в назві, натискайте на нього і потрапите в потрібне місце.
Зберігання
Дзеркальна глазур дуже добре зберігається. Її можна заморожувати або зберігати в холодильнику до 3-х тижнів.
Перед використанням нагріти в мікрохвильовій печі, пробити блендером з емульсійної насадкою або просто перемішати вручну, головне, щоб не з’явилися бульбашки.
Сподіваюся, рецепт був для вас корисним. Є питання — пишіть в коментарях.
Красивих вам тортиків та доброго дня!