Домашнє печиво з маком


Простий рецепт ароматної розсипчастого печива з додаванням в тісто насіння маку і цедри лимона.

Інгредієнти

  • 240 гр.- мука
  • 60 гр.- вершкове масло (розм’якшене)
  • 100 гр.- цукор
  • 1 шт.- куряче яйце
  • 1/2 шт.- лимон
  • 15 гр.- насіння (мак)
  • 1/2 ч. л.- розпушувач

Рецепт приготування

Розм’якшене вершкове масло перемішуємо з цукром міксером або віночком до стану крему, додаємо яйце і цедру половини лимона. Продовжуємо перемішувати.


Додаємо в заготовку борошно (200 гр.), насіння маку і розпушувач.


Замішуємо тісто з маком спочатку ложкою, потім рукою, поки не стане гладким і однорідним. Накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 1 годину.


Готове охолоджене тісто з маком розкачуємо з рештками борошна в корж товщиною 5 мм і вирізаємо формою печива у вигляді зірок (або іншої форми). Викладаємо підготовлені зірки на деко з пекарської папером і відправляємо в духовку при 180 градусів.

Запікаємо ароматне печиво з маком 12-15 хвилин, остуджуємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!