Пухкенький бісквітний торт з додаванням в тісто і глазур горіхового лікеру. Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю і фундуком.
Інгредієнти
Для бісквіта:
-
250 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
250 гр.
— цукрова пудра
-
250 гр.
— вершкове масло
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
2 ч. л.
— лікер (горіховий)
Для крему:
-
250 гр.
— вершкове масло
-
400 гр.
— цукрова пудра
-
2 ч. л.
— какао (порошок)
Для глазурі:
-
125 гр.
— шоколад (темний)
-
100 мл.
— вершки (33%)
-
25 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— лікер (горіховий)
-
45 гр.
— фундук
Рецепт приготування
В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем. В іншій мисці збиваємо цукрову пудру з розм’якшеним вершковим маслом до пишного стану, додаємо в готову суміш горіховий лікер, розбиваємо по одному яйцю і збиваємо.
Борошно з розпушувачем порціями додаємо в яєчну суміш і добре перемішуємо повітряну масу. Дві форми (діаметр 23 див.) змащуємо вершковим маслом, підготовлену повітряну суміш ділимо на 2 рівні частини, викладаємо у форми і рівномірно розподіляємо. Відправляємо форму в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо ароматні коржі 30 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою) і остуджуємо.
Для ароматної крему в миску викладаємо цукрову пудру, какао-порошок і розм’якшене масло. Збиваємо до отримання гладкого крему.
Остиглі горіхові коржі змащуємо підготовленим кремом і повністю закриваємо кремом бортики торта. Відправляємо в холодильник.
Для шоколадної глазурі в каструлю викладаємо шматки шоколаду, вершкове масло, вливаємо вершки і лікер. Ставимо на водяну баню і перемішуємо до тих пір, поки глазур не стане гладкою і блискучою. Остуджуємо. Фундук підсмажуємо на сковорідці.
Виливаємо підготовлену глазур на середину торта і розподіляємо так, щоб глазур утворила патьоки по краях. Додаємо смажену фундук і відправляємо смачний торт в холодильник на 2-3 години (краще на ніч).
Готовий ароматний торт нарізаємо і подаємо з улюбленими напоями. Приємного апетиту!