Якщо набридли банальні страви і хочете порадувати своїх близьких оригінальним блюдом з простих інгредієнтів, то спробуйте цей рецепт. Рис, цвітна капуста і тефтелі в вершковому соусі, всі запікаємо в духовці.
Інгредієнти
-
150 гр.
— рисова крупа
-
250 гр.
— капуста (кольорова)
-
300 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
250 мл.
— вершки
-
100 гр.
— сир (вершковий)
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
2 ст. л.
— вівсяна крупа (висівки, за бажанням)
-
3 ст. л.
— петрушка (нарізана)
-
1 ч. л.
— гірчиця (їдальня)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— кмин (мелений)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Рис промиваємо і відварюємо в солоній воді до готовності, за бажанням можна додати приправу Вегета з сушених овочів або іншу за смаком. Готовий рис відкидаємо на друшляк і через 5 хвилин викладаємо на дно форми.
Цвітну капусту ріжемо на суцвіття, відварюємо не до повної готовності і охолодити. Готову кольорову капусту нарізаємо на шматочки.
У готовий свинячий фарш додаємо нарізану петрушку (1 ст. л.), кмин, сіль (1 ч. л.), перець мелений і вівсяні висівки (можна замінити на пшеничне борошно).
Добре перемішуємо ароматний фарш.
Формуємо з підготовленого свинячого фаршу тефтелі (10-11 шт.) і викладаємо в гаряче масло.
Обсмажуємо тефтелі в 2-х сторін до золотистої скоринки.
У мисці віночком збиваємо вершковий сир, вершки, залишки петрушки, мелений перець, гірчицю і трохи солі.
Вливаємо вершковий соус в тефтелі.
Тушкуємо тефтелі, поки ароматний вершковий соус не загусне.
На підготовлений рис викладаємо шматочки кольорової капусти, на капусту — тефтелі у вершковому соусі.
Посипаємо тефтелі натертим сиром і відправляємо запіканку в духовку при 210 градусах.
Запікаємо ароматні тефтелі з кольоровою капустою і рисом, поки сир не розплавиться і не покриється коричневою скоринкою. Подаємо дуже смачне блюдо гарячим з улюбленим салатом. Приємного апетиту!