Запіканка з кольорової капусти і рису з тюфтельками


Якщо набридли банальні страви і хочете порадувати своїх близьких оригінальним блюдом з простих інгредієнтів, то спробуйте цей рецепт. Рис, цвітна капуста і тефтелі в вершковому соусі, всі запікаємо в духовці.

Інгредієнти

  • 150 гр.

    — рисова крупа

  • 250 гр.

    — капуста (кольорова)

  • 300 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 250 мл.

    — вершки

  • 100 гр.

    — сир (вершковий)

  • 50 гр.

    — сир (твердий)

  • 2 ст. л.

    — вівсяна крупа (висівки, за бажанням)

  • 3 ст. л.

    — петрушка (нарізана)

  • 1 ч. л.

    — гірчиця (їдальня)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рис промиваємо і відварюємо в солоній воді до готовності, за бажанням можна додати приправу Вегета з сушених овочів або іншу за смаком. Готовий рис відкидаємо на друшляк і через 5 хвилин викладаємо на дно форми.


    Цвітну капусту ріжемо на суцвіття, відварюємо не до повної готовності і охолодити. Готову кольорову капусту нарізаємо на шматочки.


    У готовий свинячий фарш додаємо нарізану петрушку (1 ст. л.), кмин, сіль (1 ч. л.), перець мелений і вівсяні висівки (можна замінити на пшеничне борошно).


    Добре перемішуємо ароматний фарш.


    Формуємо з підготовленого свинячого фаршу тефтелі (10-11 шт.) і викладаємо в гаряче масло.


    Обсмажуємо тефтелі в 2-х сторін до золотистої скоринки.


    У мисці віночком збиваємо вершковий сир, вершки, залишки петрушки, мелений перець, гірчицю і трохи солі.


    Вливаємо вершковий соус в тефтелі.


    Тушкуємо тефтелі, поки ароматний вершковий соус не загусне.


    На підготовлений рис викладаємо шматочки кольорової капусти, на капусту — тефтелі у вершковому соусі.


    Посипаємо тефтелі натертим сиром і відправляємо запіканку в духовку при 210 градусах.

    Запікаємо ароматні тефтелі з кольоровою капустою і рисом, поки сир не розплавиться і не покриється коричневою скоринкою. Подаємо дуже смачне блюдо гарячим з улюбленим салатом. Приємного апетиту!