Тушкована свинина з копченими ковбасками


Дуже ароматне тушковане блюдо зі свинини, копчених ковбасок, ріпчастої цибулі з додаванням часнику, чебрецю і червоного вина.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — свинина (окіст)

  • 1 кг.

    — свинина (шийна частина)

  • 1 кг.

    — ковбаски (копчені)

  • 2 шт.

    — ріпчаста цибуля (білий і червоний)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 200 мл.

    — вино (червоне)

  • 2 ст. л.

    — сало пряжене свиняче)

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — чебрець (сушений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно, свинячий окіст, шийну частину і копчені ковбаски нарізаємо на шматочки. У великій каструлі розтоплюємо сало, викладаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
    Додаємо підготовлені шматочки свинячого окосту і обсмажуємо, поки шматочки не посвітлішають, потім викладаємо шийну частину і смажимо 2-3 хвилини. Додаємо шматочки копчених ковбасок, пропущений через прес часник і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.


    Додаємо томатну пасту, чебрець, паприку, мелений перець, вливаємо червоне вино і тушкуємо ароматну свинину 10-15 хвилин накритою на повільному вогні. Через 10-15 хвилин вливаємо воду (1 склянка), додаємо сіль (3 щіпки), накриваємо і тушкуємо свинину з копченими ковбасками 50-55 хвилин, поки м’ясо не стане ніжним. Пробуємо на сіль.

    Подаємо смачну тушковану свинину з улюбленим гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!