Тушкована капуста з картоплею та ковбасою


Простий і швидкий рецепт смачного страви з тушкованого білокачанної капусти, копченої ковбаси і картоплі. Копчена ковбаса надає страві неповторний аромат.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (700-800 гр. білокачанна)

  • 4 шт.

    — картопля (500 гр.)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 150 гр.

    — ковбаса (копчена)

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Капусту соломкою натираємо спеціальною теркою або ножем нарізаємо. Викладаємо підготовлену капусту в миску, посипаємо сіллю (1 ч. л.), тиснемо руками, поки не виділитися сік і залишаємо.

    Ріпчасту цибулю з петрушкою нарізаємо дрібно, ковбасу — кружечками. У великому сотейнику в олії смажимо 5 хвилин цибулю, додаємо підготовлені кружальця ковбаси і смажимо, поки не стануть коричневими.


    Додаємо капусту до цибулі і ковбасі порціями з проміжків в 2-3 хвилини, щоб вона трохи зменшувалася в об’ємі і смажимо закритій 10 хвилин, помішуючи.
    Поки смажиться капуста з ковбасою, картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Додаємо в капусту підготовлені кубики картоплі, перець, паприку і перемішуємо. Вливаємо близько 2,5 чашки води, щоб повністю покрити овочі з ковбасою.


    Тушкуємо ароматне блюдо відкритим на середньому вогні 40-45 хвилин, потім солимо і додаємо підготовлену петрушку.

    Ароматну тушковану капусту з картоплею та ковбасою подаємо гарячою зі свіжими овочами. Приємного апетиту!