Невеликий шматок свинячої очеревини або грудинки, покритий подрібненим часником, сушеним майораном і запечений в духовці.
Інгредієнти
-
600 гр.
— свинина (очеревина або грудинка без кісток)
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 шт.
— лавровий лист
-
2 ч. л.
— майоран (сушений)
-
3 горошини
— перець (духмяний)
-
2 щіпки
— сіль (великі)
Рецепт приготування
-
Після запікання смачну ароматну свинину трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!
Шматок свинячої очеревини або грудинки (важливо, щоб були прошарку сала), промиваємо, видаляємо шкіру (можна зробити і після запікання) і висушуємо паперовими рушниками.
3 зубка часнику нарізаємо, викладаємо в ступку і додаємо сіль. 1 зубчик часнику нарізаємо скибочками.
Добре розтираємо часник з сіллю.
Підготовлений шматок свинини протикаємо в різних місцях і вставляємо скибочки часнику. Натираємо подрібненим часником із сіллю і рясно посипаємо майораном.
У форму для запікання вливаємо олію, додаємо лавровий лист, запашний перець, викладаємо ароматний шматок свинини, накриваємо і ставимо в холодильник на 2-3 години (краще на ніч).
Через 2-3 години маринований шматок відправляємо відкритим в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо ароматну свинину 60 хвилин.