Запечена свинина з часником і майораном


Невеликий шматок свинячої очеревини або грудинки, покритий подрібненим часником, сушеним майораном і запечений в духовці.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — свинина (очеревина або грудинка без кісток)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 2 ч. л.

    — майоран (сушений)

  • 3 горошини

    — перець (духмяний)

  • 2 щіпки

    — сіль (великі)

Рецепт приготування

    Шматок свинячої очеревини або грудинки (важливо, щоб були прошарку сала), промиваємо, видаляємо шкіру (можна зробити і після запікання) і висушуємо паперовими рушниками.


    3 зубка часнику нарізаємо, викладаємо в ступку і додаємо сіль. 1 зубчик часнику нарізаємо скибочками.


    Добре розтираємо часник з сіллю.


    Підготовлений шматок свинини протикаємо в різних місцях і вставляємо скибочки часнику. Натираємо подрібненим часником із сіллю і рясно посипаємо майораном.


    У форму для запікання вливаємо олію, додаємо лавровий лист, запашний перець, викладаємо ароматний шматок свинини, накриваємо і ставимо в холодильник на 2-3 години (краще на ніч).


    Через 2-3 години маринований шматок відправляємо відкритим в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо ароматну свинину 60 хвилин.

  • Після запікання смачну ароматну свинину трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!