Спагетті з фрикадельками


Відмінний рецепт приготування смачної страви спагеті з фрикадельками.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 4 шт.

    — печериці (великого розміру)

  • 2-3 скибочки

    — хліб (білий батон)

  • 1 шт

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 600 гр.

    — помідори

  • 1/2 пучка

    — базилік

  • 3 гілочки

    — чебрець

  • 1/2 пачки

    — спагеті (250 гр.)

  • 4 щіпки

    — сир (пармезан тертий)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Пропускаємо через м’ясорубку печериці (розрізаємо навпіл), яловичину (нарізаємо на невеликі шматочки), половину ріпчастої цибулі (розрізаємо на 3 частини), батон, 2 зубчики часнику. Можна подрібнити все в блендері.

    У миску до подрібненим грибів, яловичині, цибулі і часнику додаємо яйце, дрібно нарізану петрушку, сіль, перець чорний і ретельно перемішуємо.

    Формуємо з фаршу близько 20 фрикадельок (2,5-3 см в діаметрі) і викладаємо на дошку.

    На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, опускаємо в окріп на 20-25 секунд, виймаємо, відразу опускаємо в холодну воду і потім легко знімаємо шкірку.

    Підготовлені помідори дрібно нарізаємо.

    У середній каструлі нагріваємо олію на середньому вогні, додаємо половину дрібно нарізаного лука і нарізаний часник. Обсмажуємо до м’якості близько 7 хвилин.

    Викладаємо в каструлю нарізані помідори, солимо, перчимо. Додаємо подрібнений базилік, гілочки чебрецю і вливаємо півсклянки води. Тушкуємо помідори близько 20 хвилин. Якщо соус виходить густим, додаємо ще трохи води. Воду добре замінити на м’ясний бульйон.

    У готовий соус викладаємо підготовлені фрикадельки і варимо 10 хвилин на повільному вогні, не помішуючи. Потім фрикадельки акуратно перевертаємо і варимо ще 15-20 хвилин.

    Між тим, готуємо макарони відповідно до інструкції на упаковці в киплячій підсоленій воді, відкидаємо на друшляк.

  • Готові гарячі спагетті розкладаємо по тарілках, зверху розміщуємо фрикадельки, поливаємо соусом, посипаємо Пармезаном і подаємо.

    Приємного апетиту!