Голубці з савойської капусти


Відмінний рецепт приготування ароматних голубців з савойської капусти в томатному соусі.

Інгредієнти

  • 1 качан- капуста савойська)
  • 750 гр.- м’ясний фарш (свинина + яловичина)
  • 2 шт.- куряче яйце
  • 1/2 склянки- рисова крупа
  • 1 банку- помідори (у власному соку)
  • 2 листочка- базилік (свіжий)
  • 1 ст. л.- оцет (70 %)
  • за смаком- майоран
  • за смаком- перець (мелений)
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування

Промитий рис заливаємо водою і варимо 3-4 до напівготовності. Промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.

У великій каструлі кип’ятимо воду з оцтом і викладаємо на кілька хвилин по 2-4 листків капусти. Потім листя промиваємо в холодній воді і сушимо.

У миску викладаємо підготовлений рис, фарш, яйця, сіль і перець.


Перемішуємо.


У підготовлених листя савойської капусти зрізаємо товсту частину стебла.


На лист викладаємо підготовлений фарш і згортаємо.


Викладаємо підготовлені голубці в глибоку каструлю.


З консервованих помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо. Викладаємо помідори на голубці, виливаємо томатний сік, додаємо 1 склянку води, нарізаний базилік, перець і сіль. Накриваємо кришкою і варимо голубці 1 годину.

Готові ароматні голубці розкладаємо по тарілках, поливаємо соусом і подаємо. Приємного апетиту!