Гуляш зі свинини з квашеною капустою


Настає пора квашеної капусти, яку просто подають на стіл з маслом і цибулею. Капусту додають в щі, тушкують або запікають з копченостями і т. д. Пропоную рецепт смачного гуляшу з свинини з додаванням квашеної капусти, яка надає страві особливий аромат і смак.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — свинина (без кісток)

  • 300 гр.

    — капуста (квашена)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 ст. л.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2-3 гілочки

    — чебрець (сушений)

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 1/2 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинину нарізаємо шматочками 2 див., викладаємо в олію і обсмажуємо, поки шматочки не посвітлішають і трохи не підсмажаться. Викладаємо на тарілку. Якщо капуста дуже кисла, замочуємо у воді на 2-3 хвилини і віджимаємо.


    В масло після свинини відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.


    Знімаємо каструлю з вогню, додаємо паприку, тимін і перемішуємо. Вливаємо в цибулю зі спеціями воду (1 склянка) і доводимо до кипіння.


    Додаємо підготовлені шматочки свинини.


    Викладаємо капусту, вливаємо ще 200 мл. води (краще гарячу) і додаємо перець. Пробуємо на сіль і, якщо необхідно, солимо.


    Додаємо гілочки чебрецю і доводимо ароматний гуляш до кипіння. Для гуляшу можна використовувати будь-які спеції за смаком.

    Потім каструлю накриваємо фольгою і відправляємо в духовку при 150 градусах на 2 години. Через 1 годину виймаємо ароматний гуляш і перемішуємо. Якщо соусу в гуляш залишається багато, то за півгодини до приготування знімаємо фольгу.


    У готовий смачний гуляш додаємо сметану, перемішуємо і подаємо з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!