Віденський шніцель


Смажений соковитий шматок телятини в паніровці з ароматним вареною картоплею в петрушці.

Інгредієнти

Для шніцеля:

  • 2 шматки

    — яловичина (телятина)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 чашка

    — мука

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 8-9 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Для картоплі:

  • 8 шт.

    — картопля

  • 40 гр.

    — вершкове масло

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю відварюємо, зливаємо і поливаємо розтопленим вершковим маслом.


    Додаємо до картоплі нарізану петрушку, перемішуємо, накриваємо і залишаємо настоятися, поки готуємо шніцель.


    Шматки телятини промиваємо, висушуємо, солимо і тонко відбиваємо.


    В різні миски викладаємо борошно, сухарі і збиті виделкою яйця.


    Опускаємо підготовлені шматки телятини в борошно, яйця і сухарі.


    Відправляємо паніровані шматочки в гаряче масло, обсмажуємо бік шніцеля до хрусткої скоринки.


    Перевертаємо і смажимо шніцель ще 1-2 хвилини. Готові шматочки викладаємо на серветки.

    На тарілки викладаємо ароматна картопля в петрушці, додаємо по шматку соковитого шніцелі і подаємо. Приємного апетиту!