Запіканка з картоплею і фаршем


Відмінний рецепт приготування ароматної картопляної запіканки з фаршем і овочами.

Інгредієнти

  • 7 шт.

    — картопля

  • 1 кг.

    — м’ясний фарш (свинина)

  • 100 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — морква

  • 10 шт.

    — помідори (черрі)

  • 1/2 пучка

    — зелена цибуля

  • 1 пучок

    — петрушка

  • 5 ст. л.

    — сметана (жирна)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 50 мл.

    — молоко

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — орегано

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю нарізаємо кружальцями, викладаємо в миску, поливаємо олією, посипаємо сіллю і перемішуємо. Викладаємо підготовлені кружальця картоплі на деко з папером, посипаємо орегано.


    Запікаємо в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин, поки картопля не засмажитися.


    У сковороді обсмажуємо свинячий фарш, додаємо нарізану зелену цибулю і натерту моркву.


    Додаємо сіль, перець мелений, розрізані на 4 частини помідори черрі (залишаємо 4 шт.) і смажимо 3 хвилини. Знімаємо фарш з вогню і даємо трохи охолонути.


    У чашці збиваємо виделкою яйце зі сметаною (2 ст. л.) і додаємо в підготовлений фарш.


    Додаємо у фарш нарізану петрушку і перемішуємо.


    Блюдо для запікання змащуємо маслом і викладаємо на дно половину запеченої картоплі.


    Ароматний фарш із зеленню і помідорами.


    Другу половину картоплі і кружечки помідорів черрі.


    У чашці змішуємо половину натертого сиру, залишки сметани і молоко. Заливаємо підготовленою сумішшю картоплю і посипаємо залишками сиру.

    Відправляємо запіканку в духовку при 180 градусах на 30-35 хвилин. Готову гарячу запіканку розкладаємо по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!