Запечена свинина з рідким димом


Ароматна свиняча вирізка, попередньо маринована 2 години в рідкому димі і запечена в духовці з приправою для барбекю.

Інгредієнти

  • 1000 гр.

    — свинина (вирізка, 2 шматка)

  • 125 мл.

    — рідкий дим

  • за смаком

    — приправа (для барбекю або гриля)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматки свинячої вирізки промиваємо і викладаємо в контейнер. В 1 літрі води розбавляємо рідкий дим (пропорція 1:8, додатково дивіться на упаковці), заливаємо філе і залишаємо накритим на 2 години.

    Свиняче філе після рідкого диму промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, натираємо щедро сіллю і приправою для барбекю. Викладаємо підготовлені шматки на деко зі змазаною фольгою і відправляємо в розігріту духовку при 180 градусах.

    Запікаємо ароматне свинячий філе 60 хвилин (якщо м’яса беремо більше, то на кожні 500 гр. збільшуємо час запікання на 30 хвилин). Виймаємо дуже смачне запечене філе, залишаємо на деку на 10 хвилин, потім нарізаємо і подаємо з овочевим гарніром. Приємного апетиту!