Запечена свиняча рулька в пиві


Відмінний рецепт ароматної свинячий рульки, запеченої в пиві з овочами і медом.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — свинина (рулька 1,3-1,5 кг)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — селера (корінь)

  • 2 кубика

    — бульйон (курячий)

  • 100 мл.

    — мед

  • 300 мл.

    — пиво (темний)

  • 500 мл.

    — пиво (світле)

  • 100 гр.

    — гірчиця (зерниста)

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 6 шт.

    — перець (горошини)

  • 3 шт.

    — гвоздика (головки)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Рульку (замість 1 великий можна взяти 4 маленькі рульки) добре промиваємо, скоблим шкіру ножем і висушуємо паперовими рушниками. У гаряче масло викладаємо підготовлену рульку і обсмажуємо на сильному вогні з 2-х сторін. Потім додаємо очищені нарізані овочі і смажимо 5-6 хвилин.


    У велику каструлю (повинна підходити для духовки) викладаємо рульку, овочі і вливаємо пиво стільки, щоб покрити 1/3 частина рульки. Додаємо в пиво з рулькой гірчицю, перець, лавровий лист, гвоздику і кубики бульйону.


    Перемішуємо пивний бульйон, перевертаємо рульку, накриваємо каструлю фольгою і відправляємо рульку в ароматному бульйоні в розігріту духовку при 180 градусах на 2 години.


    За 15 хвилин до приготування знімаємо з каструлі фольгу, поливаємо готову рульку медом і запікаємо далі, щоб утворилася хрустка і засмажена скоринка.

    Овочі викладаємо на дно тарілки, зверху ставимо гарячу ароматну рульку і відразу подаємо. Приємного апетиту!