Класичні голубці в духовці


Ароматні класичні голубці з яловичого фаршу, тушковані з томатною пастою в духовці.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (середній)

  • 450 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 1 чашка

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 склянки

    бульйон (або вода)

  • 3 ст. л.

    — томатна паста

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування смачних голубців ставимо за духовку на 180 градусів.

    У маслі обсмажуємо подрібнену цибулину з натертою морквою. Смажену суміш остуджуємо і викладаємо в миску до готового яловичого фаршу. Додаємо в миску промитий рис, подрібнену петрушку, перець, сіль і добре перемішуємо.

    Чистий качан капусти опускаємо в киплячу воду на 5-6 хвилин, потім під холодну воду і знімаємо легко листя. Повторюємо процедуру, поки не зріжемо 14-16 шт. З готових листя зрізаємо щільну частину листа.


    У кожен лист викладаємо підготовлену яловичу начинку, і закрити конвертиком.


    Викладаємо готові голубці в невисоку сковороду (повинна підходити для духовки).


    У невеликій каструлі змішуємо курячий бульйон (або воду) з подрібненим часником і томатною пастою. Доводимо до кипіння, перчимо і солимо соус для голубців. Готовим соусом заливаємо голубці, накриваємо і ставимо в духовку.

    Тушкуємо ароматні голубці 45-50 хвилин. Подаємо смачні голубці гарячими зі сметаною і хрустким овочевим салатом. Приємного апетиту!