Бефстроганов з яловичини з грибами


Класичне російське блюдо — бефстроганов (яловичина по-строгановськи) з шматочків яловичини, грибів в ароматному сметанному соусі.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — яловичина (філе)

  • 220 гр.

    — печериці (або інші)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 1/2 чашки

    — бульйон (яловичий)

  • 100 мл.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — крохмаль (кукурудзяний)

  • 1 ч. л.

    — гірчиця (Діжонська)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Промите філе яловичини нарізаємо, посипаємо сіллю і викладаємо в масло (3 ст. л.).


    Обсмажуємо 10 хвилин, поки шматочки яловичини не зарум’яняться. Прибираємо з сковороди.


    Очищені цибулю з морквою нарізаємо кубиками, невеликі печериці — навпіл. У сковороду після яловичини додаємо масло (1 ст. л.) і викладаємо гриби і овочі.


    Обсмажуємо близько 5 хвилин.


    Додаємо в обсмажені гриби з овочами бульйон (воду) і варимо 4-5 хвилин.


    У мисці змішуємо трохи бульйону з крохмалем і вливаємо в ароматний бульйон з грибами. Тушкуємо 2 хвилини.


    Додаємо сметану, гірчицю, перемішуємо і пробуємо на сіль.


    Викладаємо підготовлені обсмажені шматочки яловичини і тушкуємо 5-7 хвилин.

    Готову ароматну яловичину з грибами подаємо гарячою з гарніром, наприклад локшиною. Приємного апетиту!