Рис зі свинячими реберцями


Простий рецепт приготування ароматної, смачної рису зі свинячими реберцями.

Інгредієнти

  • 200 гр.- рисова крупа
  • 250 гр.- свинина (реберця)
  • 2 зубчики- часник
  • 1 шт.- помідори
  • 1/2 шт.- перець (зелений болгарський)
  • кілька шт.- шафран
  • для смаження- рослинна олія (оливкова)
  • за смаком- сіль
  • за смаком- перець (чорний мелений)

Рецепт приготування

У сковороду наливаємо невелику кількість масла, нагріваємо і викладаємо нарізаний на 2 частини часник, обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору (не пересмажуємо). Прибираємо з сковороди.

Свинячі реберця розрізаємо на невеликі шматочки.


Додаємо реберця в сковороду і смажимо на сильному вогні кілька хвилин, поки не зажарятся до коричневої скоринки.

Перець і помідор нарізаємо кубиками й викладаємо до ребрышкам, обсмажуємо кілька хвилин.

До м’яса і овочів викладаємо промитий рис, шафран і заливаємо водою, щоб повністю покривала рис з реберцями і доливаємо ще води на 1 см вище рису. Солимо і перчимо.

Готуємо рис з реберцями 5 хвилин на сильному вогні, перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо, поки рис не приготується і не стане розсипчастим.

  • Вимикаємо вогонь, даємо постояти 3 хвилини. Розкладаємо по тарілках і подаємо.

    Приємного апетиту!