Простий рецепт ароматної заливного з вареної курки, консервованого горошку, кукурудзи з часником і петрушкою.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (великий стегенце)
-
1 банку
— кукурудза (консервована)
-
1 банку
— горох (консервований)
-
4 гілочки
— петрушка
-
2 зубчики
— часник
-
20 гр.
— желатин
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Цибулю крупно нарізаємо, обсмажуємо в олії до золотистого кольору і відправляємо в киплячу воду (1 літр). Курячий окорочок промиваємо, кладемо разом з очищеною і крупно нарізаною морквою в киплячу воду з цибулею. Додаємо сіль, перець, лавровий лист і варимо стегенце до прозорого бульйону 15-17 хвилин. Окорок варений виймаємо, бульйон проціджуємо і остуджуємо.
В половині склянки бульйону розчиняємо желатин і залишаємо набухати 2-3 хвилини. Залишки бульйону нагріваємо, вливаємо набряклий желатин і, постійно помішуючи, нагріваємо (не даємо закипіти). Знімаємо бульйон з желатином з вогню.
У 4 порційні миски на дно викладаємо по ¼ частині горошку і кукурудзи.
М’ясо з вареного стегенця знімаємо і дрібно нарізаємо петрушку — крупно, часник дрібно. Викладаємо зверху по ¼ частині нарізаною курки, петрушки і часнику.
Заливаємо курку з горошком, кукурудзою підготовленим бульйоном з желатином і відправляємо в холодильник до повного застигання.
Готове ароматне заливне з курки виймаємо, прикрашаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!