Простий рецепт смачного домашнього паштету з курячого фаршу і курячої печінки.
Інгредієнти
-
250 гр.
— печінка (куряча)
-
150 гр.
— курка (фарш)
-
80 мл.
— вино (біле)
-
200 мл.
— бульйон (курячий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— лавровий лист
-
2 листочка
— шавлія
-
50 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі.
Курячу печінку добре промиваємо, крупно нарізаємо і викладаємо в цибулю. Додаємо в печінку лавровий лист і нарізані листя шавлії.
Печінка 2-3 хвилини обсмажуємо і додаємо готовий курячий фарш.
Смажимо курячу печінку з фаршем 5 хвилин, вливаємо вино і тушкуємо, поки вино не випарується.
Вливаємо до печінки і фаршу бульйон, накриваємо і тушкуємо, поки майже вся рідина не випарується. Повинно залишитися 4-5 ст. л. соусу.
Тушковану печінку з фаршем трохи охолоджуємо, видаляємо лавровий лист і викладаємо в блендер. Додаємо вершкове масло в паштет і подрібнюємо до однорідної маси.
Готовий ароматний паштет подаємо зі свіжим хлібом, зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!