Куряче філе в паніровці з чіпсів


Простий рецепт запеченого соковитого курячого філе в незвичайній паніровці з подрібнених чіпсів. Подавати шматочки можна як закуску з соусом або загорнути шматочки з сиром, листям салату і соусом в лаваш.

Інгредієнти

  • 1 кг.- курка (філе грудки)
  • 1 склянка- сметана
  • 2 шт.- куряче яйце
  • 200 гр.- чіпси
  • 1/2 ч. л.- паприка
  • 1/2 ч. л.- перець (свіжозмелений)
  • 3/4 чашки- майонез
  • 1/4 чашки- кетчуп (шашличний)
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування

У мисці збиваємо до густоти сметану, яйця і сіль.


Промите і висушене куряче філе нарізаємо на довгі тонкі шматочки і відправляємо в підготовлений кляр.


Перемішуємо, щоб кожен курячий шматочок покрився кляром.


У блендері подрібнюємо чіпси, змішуємо з паприкою і перцем (¼ ч. л.).


Кожен курячий шматочок просочений кляром обвалюємо щедро в паніровці з чіпсів.


Шматочки викладаємо на деко з ґратами.


Відправляємо підготовлені курячі шматочки в розігріту духовку до 200 градусів на 20-25 хвилин, поки скоринка не засмажитися і не стане хрусткою.


У мисці змішуємо майонез, кетчуп і перець.


Подаємо смачні курячі палички з підготовленим соусом або нарізаємо і загортаємо з сиром, листям салату і соусом в лаваш. Приємного апетиту!