Холодець з курки


Відмінний рецепт приготування святкової закуски. Дуже смачне заливне з курки, моркви і яєць.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 1 шт.

    — морква (великого розміру)

  • 5 шт.

    — куряче яйце

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 1 кубик

    — бульйон (курячий)

  • 1 пакетик

    — желатин

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Наливаємо в каструлю 2,5 літра води і, коли вона закипить, викладаємо промиту курячу грудку. Очищену моркву, додаємо в бульйон і варимо 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо курячий бульйон, мелений перець і пробуємо на сіль.

    Яйця відварюємо круто, очищаємо і ріжемо навпіл. Готову курку з морквою остуджуємо. Гарячий бульйон проціджуємо, розчиняємо желатин і остуджуємо.


    Готуємо 10 штук невеликих порційних форм. Підготовлену моркву нарізаємо кружечками, куряче філе – на тонкі шматочки, петрушку поділяємо на листочки. Всі інгредієнти ділимо на 10 частин. У кожну форму на дно викладаємо кілька кружечків вареної моркви, одну половинку яйця жовтком вниз, листочки петрушки і зверху підготовлене куряче філе.


    Заливаємо все порційні форми підготовленим бульйоном з желатином, накриваємо і ставимо в холодильник на 2 години.

    Перед подачею кожне холодець перевертаємо на тарілку, акуратно виймаємо, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо. Приємного апетиту!