Закусочний торт з сиру і копченого лосося


Простий рецепт ароматної закусочного торта з вершкового сиру, сметани, желатину і копченої червоної риби з додаванням кропу.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — сир (вершковий Альметте, Хохланд і т. п.)

  • 200 гр.

    — лосось (копчена сьомга, горбуша тощо)

  • 50 мл.

    — сметана

  • 4 скибочки

    — хліб (будь-який)

  • 1 пакетик

    — желатин (10 гр.)

  • 2 гілочки

    — кріп

  • за смаком

    — перець (білий)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Форму для хліба вистилаємо харчовою плівкою (або розриваємо поліетиленовий пакет) і викладаємо на дно щільно один до одного скибочки хліба без кірок.


    Вершковий сир змішуємо зі сметаною.


    Додаємо підготовлені нарізані шматочки копченої червоної риби, подрібнений кріп, сіль і білий перець. Перемішуємо.


    Желатин заливаємо 2-3 ст. л. води і залишаємо набухати (для прискорення можна розчинити желатин на водяній бані). Додаємо готовий желатин в ароматну вершкову суміш, перемішуємо і викладаємо на підготовлені шматочки хліба у форму.


    Рівномірно розподіляємо суміш з желатином і відправляємо закусочний торт в холодильник на 1 годину.


    Готовий ароматний закусочний торт з лососем звільняємо від плівки, нарізаємо, прикрашаємо шматочками копченої риби, кропом і подаємо. Приємного апетиту!