Простий рецепт ароматної закусочного торта з вершкового сиру, сметани, желатину і копченої червоної риби з додаванням кропу.
Інгредієнти
-
400 гр.
— сир (вершковий Альметте, Хохланд і т. п.)
-
200 гр.
— лосось (копчена сьомга, горбуша тощо)
-
50 мл.
— сметана
-
4 скибочки
— хліб (будь-який)
-
1 пакетик
— желатин (10 гр.)
-
2 гілочки
— кріп
-
за смаком
— перець (білий)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Форму для хліба вистилаємо харчовою плівкою (або розриваємо поліетиленовий пакет) і викладаємо на дно щільно один до одного скибочки хліба без кірок.
Вершковий сир змішуємо зі сметаною.
Додаємо підготовлені нарізані шматочки копченої червоної риби, подрібнений кріп, сіль і білий перець. Перемішуємо.
Желатин заливаємо 2-3 ст. л. води і залишаємо набухати (для прискорення можна розчинити желатин на водяній бані). Додаємо готовий желатин в ароматну вершкову суміш, перемішуємо і викладаємо на підготовлені шматочки хліба у форму.
Рівномірно розподіляємо суміш з желатином і відправляємо закусочний торт в холодильник на 1 годину.
Готовий ароматний закусочний торт з лососем звільняємо від плівки, нарізаємо, прикрашаємо шматочками копченої риби, кропом і подаємо. Приємного апетиту!