Оригінальний рецепт дріжджового хліба з додаванням розтопленого темного шоколаду.
Інгредієнти
-
300 гр.
— мука
-
1 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
180 мл
— вода (тепла)
-
1 ст. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
25 гр.
— шоколад (темний)
Рецепт приготування
Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і остуджуємо. З мисці змішуємо борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово вливаємо в підготовлену суміш теплу воду (не вище 38 градусів) і замішуємо.
Готове тісто ділимо на 2 частини, з першої частини формуємо кулю, змащуємо маслом і викладаємо в миску.
У другу частину додаємо розтоплений шоколад, добре перемішуємо шоколадне тісто, формуємо кулю, змащуємо маслом і викладаємо в окрему миску.
Залишаємо 2 частини тесту в теплому місці на 1 годину.
Через 1 годину з 2-х видів тіста формуємо палички і розрізаємо на 8 частин.
Білі частини тіста розкачуємо з борошном на довгі смужки (довжина смужок повинна дорівнювати довжині форми для випічки), а з шоколадних частин формуємо довгі палички (по довжині білих смужок). На білу частину викладаємо темну паличку.
І закриваємо світлим тестом. За таким методом готуємо все тісто.
Готові палички з двома видами тіста викладаємо у форму з пекарським папером, 2 шари по 3 палички і зверху 2 палички. Залишаємо хліб «Жираф» підніматися на 30 хвилин.
Через 30 хвилин змащуємо зверху маслом і відправляємо хліб «Жираф» в розігріту духовку при 180 градусах на 45 хвилин.
Готовий оригінальний хліб охолодити у формі, виймаємо, нарізаємо і подаємо. На зрізі хліб отримуємо схожий на малюнок на тілі жирафа. Приємного апетиту!