Хліб Жираф з шоколадом


Оригінальний рецепт дріжджового хліба з додаванням розтопленого темного шоколаду.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — мука

  • 1 ст. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 180 мл

    — вода (тепла)

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 25 гр.

    — шоколад (темний)

Рецепт приготування

    Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі і остуджуємо. З мисці змішуємо борошно, дріжджі, цукор і сіль. Поступово вливаємо в підготовлену суміш теплу воду (не вище 38 градусів) і замішуємо.

    Готове тісто ділимо на 2 частини, з першої частини формуємо кулю, змащуємо маслом і викладаємо в миску.


    У другу частину додаємо розтоплений шоколад, добре перемішуємо шоколадне тісто, формуємо кулю, змащуємо маслом і викладаємо в окрему миску.


    Залишаємо 2 частини тесту в теплому місці на 1 годину.


    Через 1 годину з 2-х видів тіста формуємо палички і розрізаємо на 8 частин.


    Білі частини тіста розкачуємо з борошном на довгі смужки (довжина смужок повинна дорівнювати довжині форми для випічки), а з шоколадних частин формуємо довгі палички (по довжині білих смужок). На білу частину викладаємо темну паличку.


    І закриваємо світлим тестом. За таким методом готуємо все тісто.


    Готові палички з двома видами тіста викладаємо у форму з пекарським папером, 2 шари по 3 палички і зверху 2 палички. Залишаємо хліб «Жираф» підніматися на 30 хвилин.
    Через 30 хвилин змащуємо зверху маслом і відправляємо хліб «Жираф» в розігріту духовку при 180 градусах на 45 хвилин.

    Готовий оригінальний хліб охолодити у формі, виймаємо, нарізаємо і подаємо. На зрізі хліб отримуємо схожий на малюнок на тілі жирафа. Приємного апетиту!