4. Кріплене вино з абрикосів
Щоб отримати більш міцне вино, вино додають інший алкоголь. Горілка, коньяк або інше. Пропоную вам такий рецепт вина в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 2 кіло добірних фруктів
- 30 мілілітрів горілки або міцного алкоголю на літр вина
- 8 літрів води
- 8 кіло цукрового піску
Приготування:
1. Абрикоси обтираем сухою серветкою, якщо вони пилові. Мити не можна. Розрізаємо на 2 частини і прибираємо кісточку. Саму м’якоть розминаємо з півкіло цукрового піску. Заливаємо сюди півтора літра води. Цю масу залишаємо в теплі на 4 дні, прикривши посуд марлею. Кожен день по 2-4 рази потрібно розмішувати.
2. Тепер проціджуємо масу через марлю, віджимаючи м’якоть. У сік додаємо по 100 грам цукрового піску на літр. Розливаємо в ємність, залишаючи місце до країв. У віджату масу вливаємо приблизно 4 літри води на кілограм маси. Всипаємо цукор, що залишився і розмішуємо. Залишаємо на бродіння.
3. Коли зброджування закінчиться, зливаємо напій від осаду і додаємо алкоголь. Фільтруємо, розливаємо по підготовленим ємкостей, закорковуємо і залишаємо на півроку в прохолодному темному місці, в горизонтальному положенні.