Вино з абрикосів в домашніх умовах — 5 простих рецептів

4. Кріплене вино з абрикосів

Щоб отримати більш міцне вино, вино додають інший алкоголь. Горілка, коньяк або інше. Пропоную вам такий рецепт вина в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 2 кіло добірних фруктів
  • 30 мілілітрів горілки або міцного алкоголю на літр вина
  • 8 літрів води
  • 8 кіло цукрового піску

Приготування:

1. Абрикоси обтираем сухою серветкою, якщо вони пилові. Мити не можна. Розрізаємо на 2 частини і прибираємо кісточку. Саму м’якоть розминаємо з півкіло цукрового піску. Заливаємо сюди півтора літра води. Цю масу залишаємо в теплі на 4 дні, прикривши посуд марлею. Кожен день по 2-4 рази потрібно розмішувати.

2. Тепер проціджуємо масу через марлю, віджимаючи м’якоть. У сік додаємо по 100 грам цукрового піску на літр. Розливаємо в ємність, залишаючи місце до країв. У віджату масу вливаємо приблизно 4 літри води на кілограм маси. Всипаємо цукор, що залишився і розмішуємо. Залишаємо на бродіння.

3. Коли зброджування закінчиться, зливаємо напій від осаду і додаємо алкоголь. Фільтруємо, розливаємо по підготовленим ємкостей, закорковуємо і залишаємо на півроку в прохолодному темному місці, в горизонтальному положенні.