2. Абрикосове вино з лимоном в домашніх умовах
Лимонний сік, який ми додамо до ягід, сприятливо позначиться на зброджуванні і додасть пікантну кислинку. Також цей рецепт передбачає додавання дріжджів. Тому, ягоди можна мити. Гарний такий варіант для таких абрикосів, які були зібрані після дощу.
Інгредієнти:
- 6 кг добірних абрикосів
- 2 лимона
- 10 літрів фільтрованої води
- По половині столової ложки винних дріжджів на кожні п’ять літрів соку
- 5 кіло цукрового піску
Приготування:
1. Абрикоси використовуємо тільки стиглі, м’які. При цьому, вони не повинні бути подпорченными. Якщо фрукт в цілому здоровий, але є уражені ділянки незначного розміру, то їх можна просто зрізати з запасом на здорову частину. Очищаємо їх від кісточки і відправляємо в каструлю. Заливаємо окропом. Зверху ставимо кришку, сітку або тарілку, щоб вона послужила гнітом на ягоди. Встановити зверху вантаж. Можна п’ятилітрову пляшку з водою. Залишаємо на 4 дні.
2. Зливаємо рідину. М’якоть прожимаем марлею, потім викидаємо. У сік вводимо дріжджі. Лимон покатаємо по столу долонею, з зусиллям притискаючи. Віджимаємо сік і проціджують його. Відправляємо в майбутнє вино. Тут же розчиняємо цукровий пісок.
Дріжджі з цукром можна розчинити в невеликій кількості соку, трохи підігрітому. Потім вже ввести в основну масу. Не раджу додавати звичайні пекарські дріжджі. Зі своєю дією вони впораються, а ось за смаком напій буде віддавати брагою.
3. Розливаємо по банках і ставимо під водяний затвор. Бродити маса буде 2-4 тижні. Коли цей процес вщухне, ви зрозумієте за відсутності бульбашок у затворі. Якщо використовували гумову рукавичку, вона ляже, здується. Після припинення бродіння, дамо відпочити ще пару днів. Потім обережно зливаємо з осілою частини. Можна скористатися спеціальною трубкою.
4. Розливаємо в пляшки і закорковуємо, бажано дерев’яною пробкою. Можна заливати в дерев’яну бочку, який герметично закривається, без доступу кисню. Кладемо на бік в льох або темну холодну комору. Якщо ви помітили, що з часом знову опадає осад, його знову зливаємо. Таке може бути ще кілька разів. Відстоятися напій має близько півроку, бажано більше.