Великдень з горіхами


Простий рецепт приготування сирної паски з горіхами та цукатами.

Інгредієнти

  • 100 гр.

    — сир

  • 5 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 1,5 склянки

    — цукрова пудра

  • 200 гр.

    — сметана (жирна)

  • 10 гр.

    — цукати

  • 10 гр.

    — курага

  • 10 гр.

    апельсин (цедра)

  • 30 гр.

    — горіх (волоський, мигдаль)

  • на кінчику ножа

    — ванілін

Рецепт приготування

    Сир ретельно протираємо дерев’яним товкачем у великій мисці.

    Розм’якшене вершкове масло додаємо в сир. Добре перемішуємо.

    У сир з маслом додаємо жовтки, ванілін і половину цукрової пудри. Перемішуємо.

    Додаємо в суміш сметану, перемішуємо і поступово додаємо залишок цукрової пудри. Суміш повинна вийти кремоподібної консистенції.

    Сирну суміш добре перемішуємо. Додаємо подрібнені цукати, курагу, апельсинову цедру, горіхи (залишаємо трохи волоських горіхів для прикраси) і добре перемішуємо.

    Невелике сито вистилаємо марлею в 2 шари і у нього викладаємо готову суміш. Сито ставимо на каструлю, щоб надлишки рідини з суміші стікали в каструлю. Відправляємо в холодильник на 12 годин.

    Перед подачею на стіл готову паску викладаємо на тарілку і прикрашаємо.

    Приємного апетиту!