Тушкована картопля з м’ясом — 2 покрокових рецепта

Для тіста:

  • Борошно — 1 склянка
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Бринза або адигейський сир — 100 р.
  • Сіль

Приготування:

Для зручності спочатку приготуємо тісто:

1. Борошно просіяти і висипати в глибоку ємність.

2. Яйце збиваємо, додаємо воду і сіль.

3. З’єднуємо з борошном.

4. Замішуємо тісто.

5. Тісто добре вимісити, накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.

Поки тісто варто готуємо м’ясо з картоплею:

6. М’ясо нарізати шматочками і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному маслі з двох сторін.

7. Картоплю почистити, помити і залити водою в глибокій посуді. Вода повинна покривати картоплю, щоб він не почорнів. Відставити в сторону.

8. Цибулю почистити, нарізати кубиками.

9. Додати до м’яса, перемішати.

10. Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до м’яса, перемішати, смажити ще 3-4 хвилини.

11. Картоплю нарізати на четвертинки

12. додати до м’яса і овочів і смажити 5-7 хвилин.

13. Додати до м’яса з картоплею паприку, приправу для смаження м’яса, перець, сіль за смаком.

14. Додати томатну пасту, смажити ще 2-3 хвилини.

15. Вміст сковороди перекласти в глибоку каструлю, додати бульйон (можна воду). Довести до кипіння при необхідності досоліть.

16. Обробну дошку посипати борошном, тонко розкачати тісто, змастити поверхню олією або вершковим маслом.

17. Натерти сир на крупній тертці,

18. посипати розкатане тісто тертим сиром,

19. згорнути тісто трубочкою

  • і нарізати на шматочки по 3-4 див.

20. Укласти штрудлики (це дружина назвала, так як вони маленькі, від слова штрудель)поверх картоплі з м’ясом. Варити на слабкому вогні 35-40 хвилин під кришкою, не перемішуючи.

21. Тушкована картопля з м’ясом і штрудликами готова.

Готову страву розкласти по порційних тарілках. Подати зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!