Швидкий спосіб приготування смачних смажених пиріжків з вишневим варенням з бездріжджового тіста.
Інгредієнти
-
2,5 склянки
— мука
-
1 склянка
— пахта (або нежирний кефір)
-
1/4 склянки
— цукор
-
1 ч. л.
— сода (харчова)
-
за смаком
— варення (вишневе або за смаком)
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
У мисці змішуємо сколотини (або кефір), цукор і соду.
Додаємо в заготовку порціями борошно і добре перемішуємо.
Замішуємо Руками тісто близько 2 хвилин і залишаємо накритим на 10 хвилин.
Ділимо тісто на 15 частин і в кульки.
Розкачуємо кульки в коржі, викладаємо в середину начинку, щільно слипаем кінці коржі, щоб варення не витікало при смаженні, і перевертаємо зворотною стороною.
За таким методом готуємо всі пиріжки.
Обсмажуємо підготовлені пиріжки в олії на слабкому вогні з двох сторін, доки не зажарятся до світло-коричневої скоринки. Подаємо пиріжки гарячими з холодним молоком або гарячим чаєм. Приємного апетиту!