Смачний дворівневий торт з бісквіту з какао і шоколадного крему. Через оригінального прикраси торт виглядає незвично.
Інгредієнти
Для бісквіта з какао:
-
6 шт.
— куряче яйце
-
200 гр.
— мука
-
200 гр.
— цукор
-
50 гр.
— какао (порошок)
Для крему:
-
500 мл.
— молоко
-
120 гр.
— цукор
-
150 гр.
— шоколад (темний)
-
60 гр.
— шоколад (білий, стружка)
-
200 мл.
— вершки
-
50 гр.
— мука
-
20 гр.
— какао (порошок)
Для сиропу:
-
300 мл.
— вода
-
150 гр.
— цукор
-
1 щіпка
— ванілін
Рецепт приготування
У миску розбиваємо яйця (кімнатної температури) і додаємо цукор.
Збиваємо вінчиком або міксером 10-15 хвилин, поки маса не стане пухкою.
Додаємо в суміш какао-порошок і борошно.
Акуратно перемішуємо пухнасту шоколадну суміш.
Виливаємо підготовлену шоколадну суміш у форму із знімними бортами (діаметр 24 див) і рівномірно розподіляємо.
Випікаємо ароматний шоколадний бісквіт в духовці при 180 градусах 40 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (повинна залишатися сухою). Повністю бісквіт охолодити.
У миску для крему викладаємо какао-порошок, борошно і цукор.
Помішуючи суміш віночком, додаємо порціями молоко.
Ставимо каструлю з кремом на слабкий вогонь і, помішуючи, варимо 5-10 хвилин, поки шоколадний крем не загусне. Додаємо 150 гр. темного шоколаду і варимо, поки шоколад в кремі не розплавиться. Остуджуємо.
У каструлю для сиропу вливаємо воду, додаємо цукор і ванілін, варимо на повільному вогні 5 хвилин. Остиглий шоколадний бісквіт довгим гострим ножем розрізаємо на 3 диска.
Поки остигає сироп для бісквіта, збиваємо вершки до пухнастого стану і додаємо підготовлений остиглий крем і акуратно перемішуємо.
Нижній диск бісквіта викладаємо на тарілку і щедро просочуємо підготовленим остившім сиропом.
Рівномірно розподіляємо на бісквіті половину шоколадного крему і всю стружку білого шоколаду.
Верхній зрізаний диск бісквіта просочуємо сиропом і накриваємо перший з кремом.
Залишилися кремом обмазуємо 2 ярусу торта.
Середній зрізаний диск бісквіта розрізаємо на однакові кубики.
Прикрашаємо смачний тортик кубиками бісквіта.
Відправляємо шоколадний торт Мімоза на 2 години в холодильник і потім подаємо. Приємного апетиту!