Шоколадний торт Мімоза


Смачний дворівневий торт з бісквіту з какао і шоколадного крему. Через оригінального прикраси торт виглядає незвично.

Інгредієнти

Для бісквіта з какао:

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • 200 гр.

    — мука

  • 200 гр.

    — цукор

  • 50 гр.

    — какао (порошок)

Для крему:

  • 500 мл.

    — молоко

  • 120 гр.

    — цукор

  • 150 гр.

    — шоколад (темний)

  • 60 гр.

    — шоколад (білий, стружка)

  • 200 мл.

    — вершки

  • 50 гр.

    — мука

  • 20 гр.

    — какао (порошок)

Для сиропу:

  • 300 мл.

    — вода

  • 150 гр.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — ванілін

Рецепт приготування

    У миску розбиваємо яйця (кімнатної температури) і додаємо цукор.


    Збиваємо вінчиком або міксером 10-15 хвилин, поки маса не стане пухкою.


    Додаємо в суміш какао-порошок і борошно.


    Акуратно перемішуємо пухнасту шоколадну суміш.


    Виливаємо підготовлену шоколадну суміш у форму із знімними бортами (діаметр 24 див) і рівномірно розподіляємо.


    Випікаємо ароматний шоколадний бісквіт в духовці при 180 градусах 40 хвилин, на готовність перевіряємо зубочисткою (повинна залишатися сухою). Повністю бісквіт охолодити.


    У миску для крему викладаємо какао-порошок, борошно і цукор.


    Помішуючи суміш віночком, додаємо порціями молоко.


    Ставимо каструлю з кремом на слабкий вогонь і, помішуючи, варимо 5-10 хвилин, поки шоколадний крем не загусне. Додаємо 150 гр. темного шоколаду і варимо, поки шоколад в кремі не розплавиться. Остуджуємо.


    У каструлю для сиропу вливаємо воду, додаємо цукор і ванілін, варимо на повільному вогні 5 хвилин. Остиглий шоколадний бісквіт довгим гострим ножем розрізаємо на 3 диска.


    Поки остигає сироп для бісквіта, збиваємо вершки до пухнастого стану і додаємо підготовлений остиглий крем і акуратно перемішуємо.


    Нижній диск бісквіта викладаємо на тарілку і щедро просочуємо підготовленим остившім сиропом.


    Рівномірно розподіляємо на бісквіті половину шоколадного крему і всю стружку білого шоколаду.


    Верхній зрізаний диск бісквіта просочуємо сиропом і накриваємо перший з кремом.


    Залишилися кремом обмазуємо 2 ярусу торта.


    Середній зрізаний диск бісквіта розрізаємо на однакові кубики.


    Прикрашаємо смачний тортик кубиками бісквіта.

    Відправляємо шоколадний торт Мімоза на 2 години в холодильник і потім подаємо. Приємного апетиту!