Салат з креветками на святковий стіл — рецепти приготування

Приготування:

1. Всі продукти, які вимагають відварювання, варимо, остуджуємо, очищаємо. Викладати блюдо будемо шарами. Можна робити це в глибокій салатниці або на плоскому посуді вручну. Але, як варіант, можна викласти його через роз’ємну форму-кільце. Тоді салат буде більш красивим.

Якщо спеціальної форми у вас немає, її можна вирізати з невеликого пластмасового відра або п’ятилітрової пляшки.

2. Кладемо форму на плоску тарілку більшого діаметра. Першим шаром викладемо картоплю, терту великою теркою. Вирівнюємо, трохи приплотняя. Майонез в іншій мисці перемішуємо з кетчупом. Невеликою кількістю цієї суміші змащуємо картоплю зверху рівномірно.

3. Морква також трьом крупно. Викладаємо рівномірно зверху. Огірок миємо, обсушуємо. За бажанням, можна і очистити. Але це необов’язково. Нарізаємо його дуже дрібними кубиками. Викладаємо на морквину.

4. Поки шари не змащуємо. Зверху тремо теркою яйця, вирівнюємо шар, приплотняем. Ось його ми змастимо нашим соусом.

5. Креветки відварюємо, згідно інструкції на упаковці. Остуджуємо, очищаємо. Можливо, ви купили вже відварені і очищені. Нарізати їх треба на дрібні шматочки. Викладаємо зверху на салат.

6.Зверху розподіляємо кукурудзу. Промазуємо соусом. Зелену цибулю дрібно нарубаем. Посипаємо зверху. Трьом теркою твердий сир. Викладаємо зверху. У такому вигляді прибираємо в холодильник на 3-5 годин. Форму поки не знімаємо.

Тепер дістаємо з холодильника, акуратно прибираємо кільце. Салат можна подавати!