Салат з креветками на святковий стіл — рецепти приготування

2. Закуска-салат з креветками та авокадо

Це не просто салат. Це дуже оригінальне і універсальне блюдо. Дуже смачний салат з креветками та авокадо ми подамо не в цілому, посуді і навіть не порційно. Ми викладемо його в човники з авокадо. Можна подати блюдо не тільки як салат, але і як закуску.

Інгредієнти:

  • 2 стиглих авокадо
  • 1 великий помідор або 8 томатів-черрі
  • 2 чайні ложки лимонного соку
  • 2 відварених яйця
  • Сіль, перець мелений на смак
  • 30 грам тертого сиру
  • 70 грам очищених креветок
  • Столова ложка рослинної олії

Приготування:

1. Кожен плід авокадо миємо, обсушуємо. Розрізаємо вздовж кісточки на 2 частини. Акуратно прокручуємо, щоб половинки відокремилися один від одного. Прибираємо кісточку.

2. Акуратно, не пошкоджуючи шкірочки, виймаємо м’якоть. «Човники» залишаємо осторонь. М’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо в миску для замішування салату.

3. До нарізаною м’якоті авокадо вливаємо лимонний сік, перемішуємо.

4. Помідори миємо, обсушуємо. Дрібно нарізаємо їх. Перекладаємо в ту ж миску. Сюди ж вирушають і дрібно нарізані варені яйця. Солимо, перчимо, вливаємо столову ложку масла. Замість нього можна заправити сметаною або майонезом. Перемішуємо, пробуємо на смак.

5. Цією сумішшю наповнюємо підготовлені основи від авокадо. Посипаємо тертим сиром. Прикрашаємо вареними креветками.