Риба з картоплею в часниковому соусі


Просте дуже смачну страву з риби хек і картоплі в ароматному часниковому соусі.

Інгредієнти

Для риби:

  • 650 гр.

    — хек

  • 650 гр.

    — картопля

  • 2 гілочки

    — петрушка

Для часникового соусу:

  • 8 зубчиків

    — часник

  • 1 шт.

    — ріпчаста цибуля (невеликий)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 75 мл.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — паприка

Для бульйону:

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 стебло

    — цибуля-порей (за бажанням)

  • 1 шт.

    — морква

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 1/2 ч. л.

    — перець (горошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У маленьку каструлю вливаємо олію, додаємо нарізану півкільцями цибулю, лавровий лист і очищені 4 зубчики часнику (розрізані навпіл). Варимо на мінімальному вогні близько 15 хвилин, але часник з цибулею не повинні підгоряти. Постійно помішуємо.


    Каструлю з ароматним соусом знімаємо з вогню, додаємо паприку і 4 подрібнені зубчики часнику. Перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин.


    Часниковий соус проціджують.


    Паралельно з приготуванням соусу заливаємо водою (4 склянки) очищені і крупно нарізані овочі: цибуля, цибуля-порей, моркву, петрушку (можна тільки стебла), додаємо горошки перцю, доводимо до кипіння і варимо, поки очищаємо картоплю.


    Очищену картоплю (краще брати сорти, які погано розварюються) нарізаємо на скибочки, викладаємо в бульйон овочі, солимо і варимо до готовності картоплі. Шумівкою прибираємо овочі з бульйону. Готові скибочки картоплі викладаємо в іншу каструлю.


    Очищену від луски і нутрощів хек нарізаємо шматочками 2-3 див., відправляємо в бульйон після овочів і варимо 5 хвилин.

    Готові шматочки хека викладаємо на картоплю, поливаємо ароматним часниковим соусом, нагріваємо ще 2-3 хвилини, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!