Просте дуже смачну страву з риби хек і картоплі в ароматному часниковому соусі.
Інгредієнти
Для риби:
-
650 гр.
— хек
-
650 гр.
— картопля
-
2 гілочки
— петрушка
Для часникового соусу:
-
8 зубчиків
— часник
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (невеликий)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
75 мл.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— паприка
Для бульйону:
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 стебло
— цибуля-порей (за бажанням)
-
1 шт.
— морква
-
2 гілочки
— петрушка
-
1/2 ч. л.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У маленьку каструлю вливаємо олію, додаємо нарізану півкільцями цибулю, лавровий лист і очищені 4 зубчики часнику (розрізані навпіл). Варимо на мінімальному вогні близько 15 хвилин, але часник з цибулею не повинні підгоряти. Постійно помішуємо.
Каструлю з ароматним соусом знімаємо з вогню, додаємо паприку і 4 подрібнені зубчики часнику. Перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин.
Часниковий соус проціджують.
Паралельно з приготуванням соусу заливаємо водою (4 склянки) очищені і крупно нарізані овочі: цибуля, цибуля-порей, моркву, петрушку (можна тільки стебла), додаємо горошки перцю, доводимо до кипіння і варимо, поки очищаємо картоплю.
Очищену картоплю (краще брати сорти, які погано розварюються) нарізаємо на скибочки, викладаємо в бульйон овочі, солимо і варимо до готовності картоплі. Шумівкою прибираємо овочі з бульйону. Готові скибочки картоплі викладаємо в іншу каструлю.
Очищену від луски і нутрощів хек нарізаємо шматочками 2-3 див., відправляємо в бульйон після овочів і варимо 5 хвилин.
Готові шматочки хека викладаємо на картоплю, поливаємо ароматним часниковим соусом, нагріваємо ще 2-3 хвилини, посипаємо петрушкою і подаємо. Приємного апетиту!