Для начинки:
- Яблука — 4 шт (середніх)
- Абрикоси — 6 шт.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Кориця — 1 ч. л.
- Ягоди будь — 150 р.
Для заливки:
- Сметана — 150 р.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Крохмаль — 2 ст. л.
- Цукор ванільний — 1 пачка
Приготування:
Готуємо тісто для кошики:
- У глибоку ємність насипати борошно і покласти шматок вершкового масла.
- Масло в борошно порубати ножем і зробити олійно — борошняну крихту,
- додати цукор, розпушувач, сир.
- Замісити м’яке еластичне тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити у холодне місце (холодильник)на 30 хвилин.
Готуємо начинку:
- Яблука помити, розрізати навпіл, видалити серединки. Три яблука нарізати дрібними кубиками, а одне яблуко порізати тонкими часточками.
- Щоб яблука не потемніли збризнути лимонним соком.
- Абрикоси помити, розділити на половинки, видалити кісточку, нарізати дрібними кубиками. (Ми використовували заморожені абрикоси).
- На сковороді розтопити вершкове масло, цукор,
- покласти яблука, абрикоси, посипати корицею, перемішати і тушкувати 7-10 хвилин. Відставити в сторону для остигання.