Відмінний рецепт приготування ароматної молочної пшоняної каші з гарбузом.
Інгредієнти
-
500 гр.
— гарбуз
-
300 гр.
— пшоняна крупа
-
1 літр
— молоко
-
3 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування каші ставимо за духовку на 180 градусів.
Гарбуз ріжемо навпіл, очищаємо від внутрішньої м’якоті, шкірки і нарізаємо кубиками.
Пшоно ретельно промиваємо 4-5 разів.
Молоко доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль і підготовлену гарбуз. Варимо 5 хвилин і викладаємо пшоно.
Варимо пшоно з гарбузом без кришки 10 хвилин, періодично помішуючи. Кашу розкладаємо в горщики (в 4-5 шт. залежить від розміру). Викладаємо зверху в горщики однакову кількість вершкового масла, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин.
Готову запашну кашу виймаємо і подаємо. Приємного апетиту!