Простий рецепт смачного гарніру з крупи булгур (бургуль), ріпчастої цибулі, помідорів і солодкого перцю. Крупа булгур корисна і відмінно заміняє перловку, рис, кус кус, не розварюється до кашоподібного стану.
Інгредієнти
-
300 гр.
— булгур крупа (1,5 склянки)
-
540 мл
— бульйон (курячий або овочевий)
-
2 шт.
— помідори
-
1 шт.
— перець (солодкий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ч. л.
— томатна паста
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
1/2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Всі овочі очистити, з помідорів знімаємо шкірку (робимо хрестоподібний надріз і опускаємо в окріп на 30-40 секунд) і все дрібно нарізаємо.
У гаряче масло викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо до м’якості.
Додаємо підготовлені нарізані помідори і смажимо 2 хвилини.
Додаємо томатну пасту і смажимо 1-2 хвилини.
Додаємо булгур і перемішуємо.
Вливаємо в булгур курячий або овочевий бульйон і перемішуємо. Можна залити і водою, але з курячим бульйоном гарнір вийде смачніше і ароматні.
Доводимо булгур в бульйоні до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо, накриваємо і варимо ароматну крупу 10-12 хвилин.
Знімаємо булгур з вогню, закутуємо в рушники і залишаємо ще на 10 хвилин.
Подаємо смачний гарнір з булгуру з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!