Булгур з овочами


Простий рецепт смачного гарніру з крупи булгур (бургуль), ріпчастої цибулі, помідорів і солодкого перцю. Крупа булгур корисна і відмінно заміняє перловку, рис, кус кус, не розварюється до кашоподібного стану.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — булгур крупа (1,5 склянки)

  • 540 мл

    — бульйон (курячий або овочевий)

  • 2 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ч. л.

    — томатна паста

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Всі овочі очистити, з помідорів знімаємо шкірку (робимо хрестоподібний надріз і опускаємо в окріп на 30-40 секунд) і все дрібно нарізаємо.

    У гаряче масло викладаємо нарізану цибулю і обсмажуємо до м’якості.


    Додаємо підготовлені нарізані помідори і смажимо 2 хвилини.


    Додаємо томатну пасту і смажимо 1-2 хвилини.


    Додаємо булгур і перемішуємо.


    Вливаємо в булгур курячий або овочевий бульйон і перемішуємо. Можна залити і водою, але з курячим бульйоном гарнір вийде смачніше і ароматні.


    Доводимо булгур в бульйоні до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо, накриваємо і варимо ароматну крупу 10-12 хвилин.


    Знімаємо булгур з вогню, закутуємо в рушники і залишаємо ще на 10 хвилин.

    Подаємо смачний гарнір з булгуру з м’ясними або рибними стравами. Приємного апетиту!