Різотто з перцем


Відмінний рецепт італійської страви з солодким перцем і рисом. Різотто стає пісним без сиру і вершкового масла.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — рисова крупа

  • 2 шт.

    — перець (свіжий солодкий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 літр

    — бульйон (гарячий овочевий)

  • 25 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо в маслі 2-3 хвилини.


    Очищені перці від насіння нарізаємо невеликими кубиками. Перці беремо різного кольору, щоб різотто виглядало гарно.


    Додаємо до цибулі підготовлені кубики перцю і смажимо 1 хвилину.


    Додаємо до перцю промитий 4-5 разів рис і перемішуємо.


    Гарячий овочевий бульйон ділимо приблизно на 3 частини і вливаємо в рис з проміжками в 5 хвилин, не знімаючи з вогню. Варимо ароматне різотто на середньому вогні до готовності рису, постійно помішуючи. Овочевий бульйон можна замінити на воду.


    У готове різотто додаємо сіль, вершкове масло і тертий сир.

    Перемішуємо ароматне різотто з перцем і відразу подаємо. Приємного апетиту!