Гречана каша


Відмінний рецепт гречаної каші зі смаженою цибулею.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — гречана крупа

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • для прикраси

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Гречку ретельно промиваємо 4-5 разів. Щоб гречка вийшла розсипчастою, варимо з водою в пропорції 1:2. На один стакан крупи додаємо в каструлю 2 склянки води.

    Ставимо каструлю з підготовленою гречкою і водою на середній вогонь, додаємо сіль. Варимо кашу, періодично помішуючи, поки вода повністю не випарується з каші. По часу займе 15-17 хвилин.

    Ріпчасту цибулю нарізаємо. Викладаємо підготовлений цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до готовності.

    У готову гарячу гречану кашу викладаємо смажений цибулю, посипаємо перцем, перемішуємо і подаємо як гарнір або як основне блюдо. За бажанням прикрашаємо нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!