Відмінний рецепт гречаної каші зі смаженою цибулею.
Інгредієнти
-
1 склянка
— гречана крупа
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
для прикраси
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Гречку ретельно промиваємо 4-5 разів. Щоб гречка вийшла розсипчастою, варимо з водою в пропорції 1:2. На один стакан крупи додаємо в каструлю 2 склянки води.
Ставимо каструлю з підготовленою гречкою і водою на середній вогонь, додаємо сіль. Варимо кашу, періодично помішуючи, поки вода повністю не випарується з каші. По часу займе 15-17 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо. Викладаємо підготовлений цибулю в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до готовності.
У готову гарячу гречану кашу викладаємо смажений цибулю, посипаємо перцем, перемішуємо і подаємо як гарнір або як основне блюдо. За бажанням прикрашаємо нарізаною петрушкою. Приємного апетиту!