Жовтий рис


Відмінний рецепт приготування ароматного гарніру: розсипчастий жовтий рис з шафраном.

Інгредієнти

  • 2 чашки

    — рисова крупа (длиннозерная)

  • 2 щіпки

    — шафран

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 3/4 чашки

    бульйон (або вода)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Одну дрібку ниток шафрану подрібнюємо в ступці.


    Додаємо другу щепочку ниток шафрану в ступку і вливаємо ¼ склянки гарячої води. Залишаємо настоюватися шафран на 5 хвилин.


    У великій сковороді обсмажуємо підготовлений нарізану цибулю.


    Додаємо промитий 5-6 разів рис і перемішуємо.


    Вливаємо в рис підготовлений шафран у воді.


    Додаємо рис бульйон (або воду), сіль і доводимо до кипіння.


    Зменшуємо вогонь, накриваємо ароматний рис кришкою і варимо близько 20 хвилин. Вся жовта рідина повинна вбереться і рис не стане розсипчастим.

    Готовий жовтий ароматний рис подаємо з тушкованою або смаженою рибою. Приємного апетиту!