Відмінний рецепт приготування ароматного гарніру: розсипчастий жовтий рис з шафраном.
Інгредієнти
-
2 чашки
— рисова крупа (длиннозерная)
-
2 щіпки
— шафран
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
3 3/4 чашки
бульйон (або вода)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Одну дрібку ниток шафрану подрібнюємо в ступці.
Додаємо другу щепочку ниток шафрану в ступку і вливаємо ¼ склянки гарячої води. Залишаємо настоюватися шафран на 5 хвилин.
У великій сковороді обсмажуємо підготовлений нарізану цибулю.
Додаємо промитий 5-6 разів рис і перемішуємо.
Вливаємо в рис підготовлений шафран у воді.
Додаємо рис бульйон (або воду), сіль і доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь, накриваємо ароматний рис кришкою і варимо близько 20 хвилин. Вся жовта рідина повинна вбереться і рис не стане розсипчастим.
Готовий жовтий ароматний рис подаємо з тушкованою або смаженою рибою. Приємного апетиту!