Мамалига з сиром, грибами і яйцем


Дуже смачна страва з кукурудзяного борошна, печериць, сиру і яєць. Без яєць і сиру страва стає пісним.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — борошно (кукурудзяна)

  • 4 склянки

    — вода (1050 мл)

  • 400 гр.

    — печериці (невеликі)

  • 100 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 2 зубчики

    — часник

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування мамалиги знадобиться каструля з товстим дном, щоб уникнути підгоряння.


    Кукурудзяне борошно, постійно помішуючи, насипаємо в холодну воду з сіллю.


    Ставимо каструлю на середній вогонь.


    Доводимо мамалигу до кипіння.


    Накриваємо каструлю з мамалигою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 20 хвилин. Кожні 5 хвилин добре перемішуємо мамалигу, щоб не підгоріла.


    Після 20 хвилин варимо без кришки ще 5 хвилин, додаємо натертий сир, перемішуємо і розкладаємо мамалигу по тарілках (перед подачею вона повинна трохи загуснути).


    У маслі (3 ст. л.) обсмажуємо підготовлений нарізану цибулю, додаємо очищені й розрізані навпіл шампіньйони, посипаємо сіллю, перцем і смажимо 10-12 хвилин, поки рідина не випарується. Додаємо в готові печериці подрібнений часник, перемішуємо і знімаємо з вогню. В олії (1 ст. л.) окремо один від одного смажимо яйця.

    На затверділу мамалигу викладаємо ароматні смажені гриби, зверху розміщуємо смажене яйце і подаємо. Приємного апетиту!