Дуже смачна страва з кукурудзяного борошна, печериць, сиру і яєць. Без яєць і сиру страва стає пісним.
Інгредієнти
-
200 гр.
— борошно (кукурудзяна)
-
4 склянки
— вода (1050 мл)
-
400 гр.
— печериці (невеликі)
-
100 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 шт.
— куряче яйце
-
2 зубчики
— часник
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування мамалиги знадобиться каструля з товстим дном, щоб уникнути підгоряння.
Кукурудзяне борошно, постійно помішуючи, насипаємо в холодну воду з сіллю.
Ставимо каструлю на середній вогонь.
Доводимо мамалигу до кипіння.
Накриваємо каструлю з мамалигою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 20 хвилин. Кожні 5 хвилин добре перемішуємо мамалигу, щоб не підгоріла.
Після 20 хвилин варимо без кришки ще 5 хвилин, додаємо натертий сир, перемішуємо і розкладаємо мамалигу по тарілках (перед подачею вона повинна трохи загуснути).
У маслі (3 ст. л.) обсмажуємо підготовлений нарізану цибулю, додаємо очищені й розрізані навпіл шампіньйони, посипаємо сіллю, перцем і смажимо 10-12 хвилин, поки рідина не випарується. Додаємо в готові печериці подрібнений часник, перемішуємо і знімаємо з вогню. В олії (1 ст. л.) окремо один від одного смажимо яйця.
На затверділу мамалигу викладаємо ароматні смажені гриби, зверху розміщуємо смажене яйце і подаємо. Приємного апетиту!