Полуничний конфі

Сама смачна, ніжна начинка для тортів і тістечок — це Полуничний конф. У цій статті простий детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!

Всім привіт! А давайте приготуємо полуничний конф. Я напишу для вас докладний рецепт, а ви повторюйте за мною. І в результаті у вас вийде смачний, ароматний конфітюр полуничний, який ви можете використовувати як начинку або прошарок в тортах і тістечках, так і як соус до домашніх булочкам або млинчиків. Загалом — це вкуусно!

Цей рецепт виходить всесезонний, тому що основний інгредієнт — тобто полуницю в ньому можна використовувати і заморожену і свіжу. Продається заморожена полуниця цілорічно в будь-якому супермаркеті. Ну, а свіжа росте у вас в саду.

Я цей Полуничний конфі готувала для начинки в торті Бісквіт королеви Вікторії. А для чізкейку Нью-Йорк я використовувала конфі в якості солодкого соусу. Фото обох тортів я розміщу нижче в статті, подивіться. Або переходьте за посиланням у назві та потрапляйте відразу на сторінку з рецептом. Там все дуже детально описано, приєднуйтесь, готуйте.

А ми повернемося до нашого Полуничній конф. Для того, щоб його приготувати вам знадобиться каструлька з товстим дном, блендер, силіконова лопатка і 20 хвилин вашого часу. Особливих навичок не потрібно, просто повторюйте за мною і все обов’язково вийде. а якщо з’являться питання — ви завжди можете задати їх мені в коментарях.

Отже, як приготувати смачний Полуничний конфі в домашніх умовах — докладний рецепт покроково з фотографіями.

Продукти для полуничного конфі:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 300 г
  2. цукор — 150 г
  3. кукурудзяний крохмаль — 20 г

Примітка:

  • Кукурудзяний крохмаль замінювати на картопляний в цьому рецепті не бажано. Але, якщо іншого виходу немає, тоді картопляного крохмалю використовуйте для конфі 30 грам.

Я буду готувати конфітюр з заморожених плодів суниці. І для початку розморожу її у мікрохвильовці короткими імпульсами за 15-20 секунд кілька разів.

Після цього потрібно зробити пюре з полуниці. Складіть в чашу блендера полуницю разом з соком, що виділився при розморожуванні.

Свіжу ж ягоду потрібно помити, добре струсити краплі води, перекласти в блендер.

Увімкніть блендер і перетворіть ягоди в ароматне пюре за кілька секунд.

Тепер помістіть в каструльку з товстим дном всі інгредієнти одразу (пюре, цукор, крохмаль).

Дуже добре все перемішайте. Нам потрібно зробити так, щоб не залишилося жодної грудочки крохмалю.

Після цього поставте каструльку на плиту на середній нагрів. Постійно помішуючи (особливо по дну каструльки), доведіть до кипіння. Поступово пюре почне густіти, не забувайте безперервно перемішувати. Після закипання поваріть хвилин 5.

Тепер вимкніть плиту, остудіть конфі до кімнатної температури. Після перекладіть в баночку, закрийте кришкою і поставте в холодильник.

Полуничний конфі у підсумку виходить густий, пластичний, однорідний, без грудочок. На смак не дуже солодкий і з невеликою кислинкою. Він у такому вигляді чудово доповнить будь-яку домашню випічку і як начинка і як соус.

Зберігання Полуничного конфі

Конфітюр можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику в закритій ємності до трьох тижнів. Також його можна заморозити і в такому стані зберігати кілька місяців.

Для зимових заготовок потрібно взяти співвідношення полуниця/цукор 1/1, тобто, наприклад, на 500 грам полуниці 500 грам цукру. Звичайно, такий Полуничний конфі буде набагато солодший, але зате у нього збільшиться термін зберігання.

А це обіцяне фото торта Бісквіт королеви Вікторії з начинкою з Полуничного конфі і з Сирно-вершковим кремом. Дуже рекомендую приготувати як-небудь).

І чізкейк Нью-Йорк з поливкою з полуничного конф.

Смачних вам десертів і до зустрічі в нових рецептах!