Відмінний рецепт приготування відкритого пирога з сиром та родзинками. Пісочне тісто буде прекрасною основою для пирога.
Інгредієнти
Для тіста:
-
250 гр.
— борошно (пшеничне)
-
150 гр.
— вершкове масло
-
80 гр.
— цукор
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 щіпка
— сіль
Для начинки:
-
500 гр.
— сир
-
150 гр.
— цукор
-
2 шт.
— куряче яйце
-
100 гр.
— вершкове масло
-
80 гр.
— ізюм
-
60 гр.
— борошно (пшеничне)
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
-
Готовий пиріг з сиром трохи охолоджуємо, виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!
Готуємо пісочне тісто. Вершкове масло нарізаємо дрібно ножем, щоб швидше змішати з борошном. Просіваємо борошно на стіл, формуємо гірку і в центрі поглиблення.
Білок 2 яєць відділяємо від жовтків і додаємо жовтки в поглиблення. Додаємо сіль і цукор. Викладаємо подрібнену масло по краях борошна і ретельно все перемішуємо. Формуємо з тіста кулю і викладаємо в поліетиленовий пакет. Прибираємо пакет в холодильник на 2-3 години.
Поки охолоджується тісто для пирога, вершкове масло розтоплюємо, родзинки заливаємо гарячою водою, сир протираємо через сито.
У великій мисці змішуємо цукор (150 гр.), два жовтки і сіль. Збиваємо до утворення піни і викладаємо сир. Потім додаємо підготовлене вершкове масло, борошно і набряклий родзинки. Все добре перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Готове тісто розкочуємо тонко за розміром форми для запікання плюс кілька сантиметрів для бортиків. Викладаємо у змащену форму.
Білки від чотирьох яєць ретельно збиваємо і акуратно перемішуємо з сирною масою. Викладаємо на тісто і рівномірно розподіляємо. Відправляємо пиріг з сиром в духовку на 45-50 хвилин.